ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΓΙΑΤΙ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙ 12;

ΓΙΑΤΙ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙ 12;

ΓΙΑΤΙ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙ 12;

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΚΛΑΓΚΑ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ: ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 6 Ν.Μ. ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Α.Ν. 230/1936 “ΠΕΡΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΟΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” (ΦΕΚ Α’ 450) ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 139 ΤΟΥ ΚΔΝΔ (Ν.Δ. 187/1973, ΦΕΚ Α’ 261). Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1932 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1932 ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΙΣΗΛΘΕ ΩΣ ΔΙΑΔΟΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 14(1) ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΤΗΣ 10ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1947 ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ 11.790 ΧΛΜ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ 3.327 ΧΛΜ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΘΙΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 Ν.Μ.. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ 130 ΧΩΡΕΣ, 15 ΑΠΕΙΧΑΝ ΚΑΙ 4 ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΚΑΤΕΨΗΦΙΣΑΝ (ΗΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ). 

ΑΞΙΖΕΙ, ΩΣΤΟΣΟ, ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ, ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΟΖ 200ΝΜ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ 12ΝΜ ΤΟΣΟ ΕΚΕΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ CASUS BELLI ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ 12 ΜΙΛΙΩΝ. 

ΟΣΟ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΣ. ΑΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ. ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.


ΣΚΕΨΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ...

ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
ΓΙΑΤΙ
 Ε.ΣΥ.  ΕΙΣΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ...

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια