ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΟ ΙΔΑΙΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΣΤΟ ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΣΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΟΥΤΕ ΤΟ ΒΑΛΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΑΙΖΑΝ ΚΑΤΣΙΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΧΟΡΕΥΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ («ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ») Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΙΑΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΗΝΩΑΣ, (Ο ΜΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΥ, Ο ΝΑΩΣ ΤΟΥ ΝΟΩΣ), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ.

Ο ΜΗΝΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ, ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΣΗΛΙΑΣ, ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ(ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΩΑΩΡΑΛΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ), ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ, (ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ), ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ, ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ. Ο ΜΗΝΩΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΔΙΑ.

ΑΡΑ Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΟ ΙΔΑΙΟ ΑΝΤΡΟ ΑΝΟΙΞΕ 47.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ Ο ΜΗΝΩΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ 45.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. 

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ ΚΑΘΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΙΑ ΕΠΙΛΕΞΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΚΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΩΔΑΙΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ.

ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ, (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ), ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΘΕΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΙΓΕΣ,  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΗΝΩΤΑΥΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΩΑ, ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΜΗΝΩΤΑΥΡΟΣ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΘΗΣΕΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.

Ο ΜΗΝΩΑΣ ΕΦΥΓΕ, ΕΜΕΙΝΕ Ο ΜΗΝΩΤΑΥΡΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ, (ΔΗΛΑΔΗ 43.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ), ΗΡΘΕ Ο ΘΗΣΕΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΘΕΙΚΕΣ) ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΙΓΕΣ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΩΝ (ΘΕΙΚΩΝ) ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΊΓΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ, (ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΡΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ), ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΔΙΑ-ΒΟΛΟΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΓΧΕΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΙΓΈΣ, ΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΊΓΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ.

ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΝΩΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΝΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΙ. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, Ο ΜΗΝΩΑΣΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ «ΜΗΝΩΑΣ Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ»

ΒΛΕΠΕ: https://www.aitherikigrafi.gr/minoas-aitheriki-grafi

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ-ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ. 


ΠΗΓΗ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια