ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Δαμάσι: Εγκατάλειψη και προβληματισμός 75 μέρες μετά τον σεισμό

 


Δυόμισι μήνες ή συγκεκριμένα 75 μέρες έχουν περάσει από τον σεισμό στο Δαμάσι Ελασσόνας και οι κάτοικοι όλων γύρω των χωριών που επλήγησαν ψάχνουν ακόμη να βρουν τους ρυθμούς τους.

Από τις 3 Μαρτίου έχουν περάσει 75 ημέρες μέχρι σήμερα. Δυόμισι μήνες που άλλαξαν τις ζωές των κατοίκων του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής σε χωριά του Τυρνάβου και της Ελασσόνας.

Ο σεισμός από το μεσημέρι εκείνης της Τετάρτης, έχει αλλάξει τα πάντα. Η καθημερινότητα των ανθρώπων μεταφέρθηκε στις σκηνές, εν συνεχεία σε τροχόσπιτα πριν καταλήξει στους οικίσκους.

Τα μπάζα παραμένουν γύρω από πολλά σπίτια για να θυμίζουν σε όλους τη δύναμη της φύσης.

Πριν από τρεις εβδομάδες στο σημείο είχε βρεθεί και η βουλευτής Λάρισας, του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη η οποία έκανε δημόσια παρέμβαση και ερώτηση με επείγοντα χαρακτήρα καθώς όπως ανέφερε οι καταγγελίες των κατοίκων, αλλά και των φορέων της περιοχής, είναι σοβαρές και κάνουν λόγο για εγκατάλειψη από το κεντρικό κράτος και παντελή αδιαφορία για την κατάστασή τους.

Εν τω μεταξύ αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με τηλεδιάσκεψη. Μεταξύ των επερωτήσεων είναι και μια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα προβλήματα των πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

πηγη
https://youtu.be/e43Jgdw9MRA


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια