ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Singularlogic: ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 


TO 2014

ΜΙΑ ΕΊΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΈΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΆ ΤΩΝ ΕΙΔΉΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΤΥΧΕ ΚΑΜΜΙΆΣ ΙΔΙΑΊΤΕΡΗΣ ΣΗΜΑΣΊΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎΣ ΠΑΡΆΓΟΝΤΕΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΈΝΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ ΉΤΑΝ Η ΠΏΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΏΝ ΔΑΝΕΊΩΝ ΤΗΣ MIG ΣΤΟ “ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΟ FUND” ΚΚR.

Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΌΤΕΡΗ ΠΑΡΆΜΕΤΡΟΣ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΉ ΤΗΣ MIG ΉΤΑΝ ΚΑΙ Η SINGULAR LOGIC, Η ΟΠΟΊΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΏΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΆΤΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΈΤΡΗΣΉ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΆΔΟΣΉ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΘΌΝΕΣ ΜΑΣ...

ΑΥΤΌ, ΠΡΑΚΤΙΚΆ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΌΤΙ ΕΛΈΓΧΕΙ ΠΛΉΡΩΣ ΌΛΗ ΤΗ ΡΟΉ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΏΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΆΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ Α Ν Α Λ Ο Γ Ω Σ…!
ΚΑΤΆ ΣΥΝΈΠΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΛΟΙΠΌΝ ΜΈΓΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΣΗΜΑΣΊΑΣ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΈΓΧΕΙ ΤΗΝ 'SINGULAR'.

ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΌ FUND ΕΞ’ ΑΜΕΡΙΚΉΣ ΈΧΕΙ ΙΟΥΔΑΪΚΉ ΣΤΆΜΠΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΊΑ, ΚΑΘΏΣ ΌΛΟΙ ΤΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΕΒΡΑΊΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΈΣ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΑΤΑ ΜΈΛΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΏΝ ΟΡΓΑΝΏΣΕΩΝ.

Η SINGULAR ΛΟΙΠΌΝ, ΈΧΕΙ ΠΕΡΆΣΕΙ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΎ LOBBY ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΉΣ…


Η KKR ΙΔΡΎΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΖΕΡΌΜ ΚΌΛΜΠΕΡΓΚ ΤΖ. ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΔΈΛΦΙΑ ΧΈΝΡΙ ΚΡΆΒΙΣ ΚΑΙ ΤΖΟΡΤΖ ΡΌΜΠΕΡΤΣ, ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΏΗΝ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΗΣ -ΤΌΤΕ- ΚΟΛΟΣΣΙΑΊΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ BEAR STEARNS, ΌΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΣΥΣΤΉΣΕΙ ΚΑΙ «ΈΤΡΕΧΑΝ» ΕΠΊ ΣΕΙΡΆ ΕΤΏΝ ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΕΞΑΓΟΡΏΝ. ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΗΝ ΠΡΌΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΊΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΈΣ ΣΧΈΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΑΝΑΠΤΎΞΕΙ ΜΕ ΣΕΙΡΆ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΏΝ ΠΕΛΑΤΏΝ ΤΗΣ BEAR STERNS, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΊΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ ΞΕΚΊΝΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΌΝ ΑΜΈΣΩΣ ΚΈΡΔΙΣΑΝ ΜΕΡΊΔΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΆΣ. ΚΟΜΒΙΚΌ ΣΗΜΕΊΟ ΣΤΗ ΔΡΆΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΉΤΑΝ ΤΟ 1989 ΌΤΑΝ ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΆ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ RJR NABISCO, ΣΤΗ ΜΑΚΡΆΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΣΕ ΑΞΊΑ ΕΞΑΓΟΡΆ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΉΣ ΣΤΗ ΜΈΧΡΙ ΤΌΤΕ ΙΣΤΟΡΊΑ! ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ 2007 ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΆ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉΣ TXU (ΤEXAS UTILITIES) ΠΟΥ ΚΡΑΤΆ ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΡΕΚΌΡ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗΣ ΕΞΑΓΟΡΆΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.
ΣΥΝΟΛΙΚΆ Η KKR ΈΧΕΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΉΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΏΣΕΙ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ, ΕΞΑΓΟΡΈΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΑΠΌ 160 ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΑΠΌ ΤΟ 1977, ΚΑΤΑΦΈΡΝΟΝΤΑΣ ΜΆΛΙΣΤΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΈΝΑ ΡΕΚΌΡ ΠΟΥ ΔΎΣΚΟΛΑ ΘΑ ΣΠΆΣΕΙ: ΓΙΑ ΣΧΕΔΌΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΊΑ, ΑΠΌ ΤΟ 1982 ΈΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1990, ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΏΝΕΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΓΆΛΗ ΕΞΑΓΟΡΆ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ.

Πρώην επικεφαλής CIA: «Επεμβαίνουμε στις εκλογές στην Ελλάδα από το 1947»

 

Το γεγονός ότι παρατηρείται συντονισμένη προσπάθεια χειραγώγησης των εκλογών στην χώρα μας μετά από τη περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παραδέχονται στην CIA!

 O μελετητής της CIA, ο Loch K. Johnson, περιγράφει τις μεθόδους τέτοιων παρεμβάσεων:

« Έχουμε χρησιμοποιήσει αφίσες, προκηρύξεις, ταχυδρομείο, πανό δημοσιεύσαμε ψεύτικες ειδήσεις σε ξένες εφημερίδες, ακόμα και βαλίτσες με χαρτονομίσματα.»

Γεμάτα υπερηφάνεια και αίσθημα εκπλήρωσης αποστολής, άτομα όπως ο τέως διευθυντής της CIA, James Woolsey, αισθάνονται άνετα πρώτα να δηλώνουν ότι η CIA «πιθανώς» χώνει την μύτη της στις εκλογές άλλων κρατών και κατόπιν να το παρουσιάζουν ως αγαθοεργία..

Ο διάλογος (του Τζέιμς Γούλσυ) με την Λώρα Ίνγκραχαμ του Φοξ ήταν αρκετά ειλικρινής αν και ανησυχητικός, με την απόρριψη κάθε προσχήματος για τον ρόλο της αμερικανικής εξουσίας και του αυτοδίκαιου παρεμβατισμού της στις εκλογικές διαδικασίες άλλων κρατών

«Εμείς έχουμε ποτέ προσπαθήσει να παρέμβουμε σε άλλες χώρες;», ρώτησε η Ίνγκραχαμ. (Στο 4.38 στο παρακατω βίντεο)

«Ω!. . . πιθανώς», ήταν η γελαστή απάντηση.

«Αλλά ήταν για το καλό του συστήματος, για να μην περάσει η εξουσία στους κομμουνιστές.»

Και θέλησε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες:

«Για παράδειγμα, στην Ευρώπη, το ’47,’48, ’49, οι ΄Ελληνες, οι Ιταλοί, εμείς η CIA …»

Αλλά εκεί όρμησε και τον διέκοψε η Ίνγκραχαμ, ρωτώντας εάν οι ΗΠΑ « το ξανάκαναν έκτοτε» .

«Δεν μπερδευόμαστε σε άλλων λαών τις εκλογές, Τζιμ;»

Για έναν άνθρωπο εξοικειωμένο με τις σκοτεινές τέχνες και μεθόδους μιας οργάνωσης που κάποτε διεύθυνε ήταν δύσκολο να το κρατήσει μέσα του. Και απάντησε με μακρόσυρτο, πονηρό χαμόγελο:

«Χμμμ… Ουμμ… Ουμμμ…μόνο για πολύ καλό σκοπό… προς το συμφέρον της Δημοκρατίας.»

Kάτω από τα σύννεφα της μη-πραγματικότητας, όπου κινείται η Φοξ Νιους, πρώην αξιωματούχοι της CIA υπήρξαν ακόμη πιο ειλικρινείς, ενθουσιασμένοι να παραδεχτούν κάτι τόσο φυσιολογικό:

«Αν ρωτήσεις έναν μυστικό πράκτορα, αν έσπασαν τους κανόνες οι Ρώσοι ή έκαναν κάτι παράξενο, η απάντηση είναι όχι, καθόλου», είναι η άποψη του Steven L. Hall, που αποχώρησε από την CIA το 2015, μετά 30 χρόνια υπηρεσίας. Οι ΗΠΑ όχι μόνο είχαν «ασφαλέστατα» διεξαγάγει επιχειρήσεις επηρεασμού εκλογών –δήλωσε- αλλά «εξακολουθούμε να το κάνουμε».

Από μακρού μελετητής της CIA, ο Loch K. Johnson, περιγράφει τις μεθόδους τέτοιων παρεμβάσεων:

« Έχουμε χρησιμοποιήσει αφίσες, προκηρύξεις, ταχυδρομείο, πανό- ό,τι φανταστείτε.

Δημοσιεύσαμε ψεύτικες ειδήσεις σε ξένες εφημερίδες. Χρησιμοποιήσαμε αυτό που οι Βρετανοί αποκαλούν

«Το Ιππικό του Βασιλέως Γεωργίου», δηλαδή βαλίτσες με χαρτονομίσματα.»

Τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι μεγάλα για τους μεγάλους «ξένους παίκτες», όπως γράφει ο Λέβιν, στην International Studies Quarterly (2016). Οι εκλογές σε μια χώρα «μπορεί να οδηγήσουν σε μείζονες αλλαγές» εσωτερικής ή εξωτερικής πολιτικής.

Οι μέθοδοι παρέμβασης κινούνται από την χρηματοδότηση της ευνοούμενης παράταξης (τακτική της Σοβιετικής ΄Ενωσης στις εκλογές του 1958 στην Βενεζουέλα), μέχρι τις δημόσιες απειλές για διακοπή της ξένης βοήθειας, σε περίπτωση νίκης της ανεπιθύμητης πλευράς, (όπως έκαναν οι ΗΠΑ στις εκλογές του Λιβάνου το 2009.»

Τέτοιες επεμβάσεις δεν μπορεί « να είναι για καλό», όπως μας θέλει να πιστέψουμε ο Γούλσυ της CIA. Και σε μερικές περιπτώσεις αποδείχθηκαν ολέθριες, εγκαθιστώντας δολοφονικά καθεστώτα, της ποιότητας του Πινοσέτ στην Χιλή.Σε άλλες περιπτώσεις αποκαθιστούν την «καθεστηκυία τάξη» -διάβαζε την επανεπιβολή του καθεστώτος της υποτέλειας, όπως με την ανατροπή την κυβέρνησης Whitlam στην Αυστραλία, το 1975.


 

 ΠΗΓΗ:KELTES-NEWS 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια