ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ…

 


Το Ναχιτζεβάν αναγνωρίζει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ (ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ) ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΑΛΙΕΦ
………………………………………………..
Ήταν 3 η ώρα το μεσημέρι της 19ης Ιουλίου 1974, όταν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας αποπλέουν δύο υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου τύπου Type 209 το Γλαύκος και το Νηρεύς, με κυβερνήτες τον Πλωτάρχη Ιωάννη Παναγιωτοπουλο και τον Πλωτάρχη Βασίλειο Γαβριήλ αντίστοιχα, με προορισμό το νότιο Αρχιπέλαγος νοτίως της Ρόδου και αποστολή την ναυτική παρουσία στη περιοχή και επίδειξη σημαίας.
Τα υποβρύχια του τύπου αυτού τέσσερα από τα οποία έχει προμηθευτή η χωρά μας με απευθείας ανάθεση ναυπήγησης στα γερμανικά Ναυπηγεία μόλις 2 χρόνια πριν το 1972, ήταν ότι ποιο συνχρονο υπήρχε εκείνη την εποχή σε ολόκληρο το Ναυτικό οπλοστάσιο του δυτικού κόσμου στο τομέα των συμβατικών Υποβρύχιων, ήταν νεοτευκτα και φορούσαν επάνω τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εκείνης της εποχής σε ηλεκτρονικά συστήματα και οπλισμό.
Το ζευγάρι των Ελλήνων φονιαδων του βυθού λίγες ώρες αργότερα το μοιραίο για τον ελληνισμό ξημέρωμα της 20ης Ιουλίου, και ενώ έχουν περάσει τις Κυκλάδες και πλέουν για το τομέα τους, λαμβάνουν επείγον σήμα από το αρχηγείο Ναυτικού και πληροφορουνται ότι Τουρκικές δυνάμεις εισβάλλουν και επιχειρούν απόβαση στην Κύπρο, και διατάσσονται να πλευσουν πάση δυναμη προς τις βόρειες ακτές της Κύπρου για να προσβάλουν τον αποβατικό Στόλο.
Η ψυχολογία στα πληρώματα των δύο Υποβρύχιων από εκείνη τη στιγμή αλλάζει άρδην, το ηθικό τους φτάνει στα ύψη, και όλοι αναλαμβάνουν με μεγάλο ενθουσιασμό πολεμικά καθήκοντα μέσα στα πλοία και μοιράζουν καθήκοντα βάσει του σχεδίου Αμύνης της Κύπρου που προϋπήρχε,
έχοντας νιώσει ότι είναι αυτοί οι συνεχιστές του Κίμωνα που 3.000 χρόνια μετά όρισε η ιστορία να εκδιωξουν τους νέους βαρβάρους από τη βασανισμενη ελληνική Μεγαλονησο.
Βασει των σχεδίων που είχαν έχουν διαμοιρασει ολόκληρη την Βόρεια κυπριακή ακτή με σημείο αναφοράς την ακτή του Κορμακιτη πάνω στην οποία θα προσγειωθουν και τα δύο υποβρύχια σε δύο τομείς ενεργείας, τον ανατολικό τομέα τον οποίο αναλαμβάνει το Γλαύκος, Και τον Δυτικό τομέα που αναλαμβάνει ο Νηρεας!!
Ο Φόρτος οπλισμου που έχει το κάθε ένα από τα δύο πλοία είναι πλήρης πολεμικός και τρομερός στην ισχύ του, αποτελουμενος για το κάθε υποβρύχιο από 14 Τορπίλες μικτής σύνθεσης, 6 Αμερικανικού τύπου της σειράς Mk εξειδικευμένες για πλήγματα εναντίων εχθρικών υποβρυχίων και 8 Τορπίλες Γερμανικού τύπου της σειράς AEG ενσύρματα τηλεκατευθεινομενες και εξειδικευμένες για πλήγματα εναντίων πλοίων επιφανείας μεγέθους καταδρομικου από μεγάλες αποστάσεις!!!
Απέναντι τους ο Τουρκικός στόλος έχει παρατάξει στη Κύπρο στο σύνολο του πλοία και υποβρύχια πραγματικά μουσειακης αξίας..!!
Η τουρκική αρμάδα εκτός από τα αποβατικα, αποτελείται από 6 παμπαλαια Αντιτορπιλικα τύπου Γκαρινκ ναυπηγημενα στην Αμερική μεταξύ 1941-43, και 4 υποβρύχια ναυπηγημενα στην Αμερική την ίδια εποχή και αυτά τύπου Γκαλεο με πρωτόγονα σόναρ και ακουστικές συσκευές της εποχής του Β Παγκοσμίου Πολέμου!!
Τα δύο καμάρια του Στόλου μας βάση της θέσης που βρίσκονται την στιγμή που λαμβάνουν το σήμα, και της ταχύτητας την οποία πρέπει να κινηθούν, έχουν υπολογίσει ότι θα βρίσκονται στο τομέα τους και θα ξεκινήσουν επιθέσεις το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου, αρκετές ώρες πριν την ανακωχή που θα ξεκινούσε στις 4 το απόγευμα, την στιγμή ακριβώς που ο Τουρκικός στόλος θα μεταφέρει το δεύτερο αποβατικό κύμα στις ακτές της Κύπρου το οποίο είναι και ο κύριος όγκος της εισβολής με όλα τα βαρέα όπλα άρματα πυροβολικό κλπ.
Η τουρκική ναυτική δύναμη σύμφωνα με όλα τα δεδομένα αλλα και μετέπειτα αναλύσεις νατοικων κύκλων, με την άφιξη του Γλαύκος και Νηρεύς στη περιοχή είναι καταδικασμενη, καθώς δεν έχει καμία ελπίδα επιβίωσης απέναντι στα δύο πανίσχυρα ελληνικά διαμάντια των βυθων, τα τουρκικά παμπαλαια πλοία θα αποτελούν απλά στόχους για εξάσκηση βολών τορπιλων για τα ελληνικά πληρώματα και τίποτα παραπάνω, ενώ οι πιθανότητες επιβίωσης των δύο Υποβρύχιων και ασφαλούς επιστροφής τους στην Ελλάδα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κυμαίνονται άνω του 90%,.
Δυστυχώς όμως το βρώμικο χέρι της προδοσίας που κινούσε τα πάντα τις μέρες εκείνες επενέβη και έσωσε τη Τουρκία από πραγματική πανωλεθρια.
Αργά το απόγευμα της Κυριακής 21 του μηνός και ενώ τα υποβρύχια έχουν πλησιάσει περίπου στα 45 μίλια δυτικά από τη Παφο λαμβάνουν επείγουσα διαταγή από το αρχηγείο Ναυτικού προσωπικά από τον αρχηγό του ναυτικού Αντιναυαρχο Πετρο Αραπακη, τον άνθρωπο που έπαιξε το ποιο σκοτεινό ρόλο από τη πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας της εποχής εκείνης, όπως εγκαταλειψουν αμέσως την αποστολή τους στη Κύπρο και επιστρέψουν ταχύτατα ανοιχτά της Ρόδου όπου θα εγκαταστησουν περιπολία.
Αυτό ήταν..
Με αυτό το Ναυτικό σήμα της Ντροπής χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ελληνισμό να δώσει το καίριο πλήγμα στον προαιώνιο εχθρό, Χάθηκε η μοναδική ευκαιρία που θα έσωζε οριστικά τη Μεγαλονησο από τα νύχια του Αττιλα και ταυτόχρονα θα έδινε το μεγαλύτερο χτύπημα στο τουρκικό σοβινισμο μετά από την ναυμαχία της Ελλης το 1912-13. ΠΗΓΗ

………………………………………

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 1.000.000<> ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟ 38π.χ.χ.-116μ.χ.χ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΥΡΗΝΑΪΚΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ…

………………………………………

Έχοντας διαβάσει μερικές ιστορίες για τις ίντριγκες, τις συνωμοσίες, τα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνονται κατά του ελληνισμού, παραθέτουμε κάποια σχετικά… Κατ’ αρχήν ένα σχόλιο που βρίσκεται…ΕΔΩ
[Anonymous said… Τη νύχτα στις 14 Νοεμβρίου 1973, ο ισραηλινός στρατηγός Μωσέ Νταγιάν έφθασε στην Αθήνα.
Εγκαταστάθηκε στο σπίτι του γαμπρού του Δημ. Ιωαννίδη , του γιατρού Αλαζράκη ( εβραίος ) .
Από εκεί έστειλε μήνυμα στον Ιωαννίδη να είναι έτοιμος : «η ώρα έφθασε . Όλα είναι έτοιμα».
Την επομένη 15 Νοεμβρίου , το γιώτ «Απόλλων» , ιδιοκτησίας της εταιρίας ΟΤC , η οποία τότε ήταν ιδιοκτησίας της CIA , έφθασε στον Πειραιά .
Το γιώτ πριν τη μετατροπή του , ήταν μονάδα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού .
Ήταν εξοπλισμένο με πανίσχυρο ασύρματο , τέλεια εργαστήρια και αναρίθμητους φακέλους .
Είκοσι κομάντος συμπλήρωναν το ειδικό πλήρωμα του σκάφους .
Από τον Πειραιά έπλευσε προς τα ανοιχτά του Σουνίου , όπου και περίμενε ανενόχλητο.
Στο μεταξύ έκαναν τις ανάλογες επαφές τους , κυρίως με το στρατηγό Νταγιάν, ο οποίος ήταν σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες για την υπόθεση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
Η κύρια επαφή Νταγιάν , εκτός από τον Ιωαννίδη – Αραπάκη -Μπονάνο , ήταν με τον Γιάγκο Πεσματζόγλου ,ο οποίος τότε ήταν μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ για την Ελλάδα.
Είχε αναλάβει το πολιτικό σκέλος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ των επί κεφαλής των φοιτητών ,του Στρατηγού Νταγιάν και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Ο Πεσματζόγλου είχε άμεση επαφή , κυρίως με τρία πρόσωπα , από τους φοιτητές της εξέγερσης : Η μία είναι σήμερα {1993} αρχηγός αριστερού κόμματος η εβραία Μαρία Δαμανάκη )
και οι άλλοι δυο στελέχη και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με την ελπίδα και την ευχή , πως θα βγουν και θα καταγγείλουν δημόσια τα γεγονότα εκείνης της νύχτας από την πλευρά τους όπως εκείνοι τα έζησαν , υπόσχομαι , αν δεν μιλήσουν οι ίδιοι , να δημοσιεύσω στο επόμενο βιβλίο μου τα ονόματα τους …;.
Τα χαράματα της 16 Νοεμβρίου , έφθασαν χίλιοι κομάντος από τις Βρυξέλλες , με εντολή να συμμετάσχουν στην εξέγερση του πολυτεχνείου.
Όλοι μεταφέρθηκαν από τη βάση του ελληνικού στη γεωγραφική υπηρεσία Στρατού στο πεδίο του Άρεως .
Τους μοιράστηκαν Ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές στολές και περίμεναν διαταγή να επέμβουν.
Εκτός από όπλα , είχαν στην κατοχή τους ασύρματο , συγχρονισμένο με εκείνον του γιωτ «Απόλλων» , απ΄ όπου και περίμεναν την διαταγή για επέμβαση …;..
Ο στρατιωτικός που είχε αναλάβει την εποπτεία όλων των ανδρών , ήταν ο υποστράτηγος Χουήζερ του ΝΑΤΟ , αλλά και έμπιστος της τριμερούς Επιτροπής .
Την νύχτα της 16ης Νοεμβρίου , οι κομάντος του ΝΑΤΟ διατάχθηκαν από τον υποστράτηγο Χουήβερ , να ακροβολιστούν στο Πεδίο του Άρεως και να περιμένουν διαταγές ..
Οι είκοσι κομάντος που περίμεναν στο γιωτ, διατάχθηκαν να πάνε με λέμβους στη στεριά , να καταλάβουν το σπίτι του Γεωργίου Παπαδόπουλου , να κόψουν τα τηλεφωνά του και να απαγορεύσουν στο δικτάτορα κάθε επαφή με τον έξω κόσμο.
Να συνεννοηθούν μετά με τους Έλληνες «συναδέλφους» τους και να περιμένουν διαταγή για να αποχωρίσουν.
Όταν νύχτωσε οι κομάντος έφθασαν στην ακτή και από εκεί με στρατιωτικά τζιπ κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
Οι άλλοι έφυγαν «κατά ομάδες» από τη Γεωγραφική Υπηρεσία ΚΑΙ ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΚΑΝ στο πεδίο του Άρεως .
Αργότερα , όταν το τανκ έσπασε την πόρτα του πολυτεχνείου , οι κομάντος βρίσκονταν ήδη μέσα.
Στις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν , οι Νατοϊκοί κομάντος χτυπούσαν αδιάκριτα.
Σκότωσαν , έσφαξαν έσπασαν ωμοπλάτες και όταν πια ο «εχθρός» είχε νικηθεί ένα στρατιωτικό σφύριγμα του επικεφαλής τους επανέφερε στην τάξη.
Ανασυντάχθηκαν , και όπως είχαν έρθει , έφυγαν αθόρυβα.
Σε μια ώρα απογειώνονταν από τη βάση του Ελληνικού , με προορισμό τις Βρυξέλλες .
Χίλια δολάρια μπόνους πήρε ο καθένας , για εκείνη τη βραδιά …;
Το ίδιο έγινε και με τους είκοσι .
Διατάχθηκαν να επιστρέψουν στο γιωτ .
Ξημερώματα στις 18 Νοεμβρίου 1973 , το γιωτ «Απόλλων» έπλεε ανοιχτά , με προορισμό τη Βαρκελώνη ..
Ο Στρατηγός Νταγιάν αφού ενέκρινε τον κατάλογο των νέων Υπουργών , τακτοποίησε και άλλες μικρές λεπτομέρειες , και αναχώρησε αθόρυβα για το Ισραήλ, όπως είχε έρθει. ]

Και βέβαια,το αδιάψευστο ντοκουμέντο, στο οποίο εμφαίνεται η κινητήριος δύναμη του Σιωνισμού που λέγεται… Ρότσιλντ…

Το Ημερολόγιο του Θεόδωρου Χέρτζλ και το Σχέδιο Εποικισμού Εβραίων στην Κύπρο

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα και εσείς μετά διαβάστε το με την ησυχία σας…
[…3 Ιουλίου 1902. – «Γυρνώ και πάλι στην Αγγλία. Ο Γκρήνμπεργκ κανόνισε το ραντεβού μου με τον Ρότσιλντ για αύριο, και την ακρόασή μου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, για τις 7 τρ ….

Εφτά χρόνια μου χρειάστηκαν για να είμαι σε θέση να πω στον Ρότσιλντ, αυτό που θα του πω αύριο».
5 Ιουλίου 1902. – «Μετά τον καφέ πλησίασα στο γραφείο του Λόρδου Ρότσιλντ και ρώτησα: «Θα σας ενδιέφερε να ακούσετε το ‘σχέδιό’ μου τώρα»;
-Ναι.
-Θέλω να ζητήσω από την Βρετανική Κυβέρνηση μια «Χάρτα παραχωρήσεως Εποικισμού».
-Μη λέτε Χάρτα. Η λέξη έχει κακή απήχηση τώρα.
-Μπορούμε να το ονομάσουμε όπως σας αρέσει. Εγώ θέλω να ιδρύσω μιαν Εβραϊκή αποικία σε μια Βρετανική κτήση.
-Πάρετε την Ουγκάντα.
-Όχι. Εκείνη μπορώ μόνο να την χρησιμοποιήσω. Κι επειδή υπήρχαν στην αίθουσα κι άλλα πρόσωπα, έγραψα σε ένα κομμάτι χαρτί, που το κολλάω εδώ πέρα για ανάμνηση: «Χερσόνησος του Σινά, Αιγυπτιακή Παλαιστίνη, Κύπρος». Και ρώτησα: «Το σχέδιό μου το δέχεσθε»;
-Πάρα πολύ.
Αυτό, αποτελούσε τη νίκη. Κατόπιν έγραψα στο χαρτί: «Εμποδίστε τον Σουλτάνο να βρει χρήματα». Είπε:
-Εμπόδισα την Ρουμανία να βρει χρήματα. Τούτο όμως δεν μπορώ να το κάνω, γιατί οι Δυνάμεις επιθυμούν να βρει λεφτά ο Σουλτάνος. Θέλουν να κατασκευασθούν σιδηρόδρομοι.
-Είπα: «Ο Σουλτάνος μου προσφέρει την Μεσοποταμία».
-Εκείνος κατάπληκτος: «Κι αρνήθηκες»;
-«Μάλιστα». Εκεί σταμάτησα.
9 Ιουλίου 1902. – «Χθες διόρθωσα την κακή εντύπωση, που αισθανόμουνα πως είχα κάνει στον Λόρδο Τζαίημς, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατά την ακρόασή μου. Τον επισκέφθηκα και του είπα ειλικρινά όλα όσα είχα πει σκεπασμένα κατά την συνεδρίαση, από επιφύλαξη.
Θεώρησε, πως μπορούσα να πραγματοποιήσω το σχέδιο Σινά-Έλ Αρίς-Κύπρος, μόνο αν με βοηθήσει ο Λόρδος Ρότσιλντ. Οι Ρότσιλντ πρέπει να γίνουν πράκτορές μου σε τούτη την χώρα -την Αγγλία»…]

……………………………..

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια