ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

 

ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 29/09/2021.

Email: mntasiou13@gmail.com τηλ : 6951095775

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΕΚ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ; ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΦΕΚ – 143Α/ 13-8-2021 , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΆΡΘΡΟ ΕΚΤΟ ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΑΡ. 3 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 42 Ν. 998/1979 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 42 ΤΟΥ Ν. 998/1979 (Α’ 289), ΠΕΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΡ. 3 ΩΣ ΕΞΗΣ: «3. ΕΙΔΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 38 ΚΑΙ 41 Η ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ. ΩΣ ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ Η ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Η ΠΡΑΞΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΕΡΓΑ. Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ. Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ, Η ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΧΝΙΚΟ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ.». ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΟΦΕΛΟΣ; ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

21.2.    Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

 https://www.e-synews.gr/wp/2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια