ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/10/2021 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ PANDORA PAPERS ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΦΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ, ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ 330 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ 90 ΧΩΡΕΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ 35 ΗΓΕΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ICIJ, ΜΕΣΩ 600 REPORTER ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΣΧΕΔΟΝ 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΕΩΣ ΤΟ 2020.

283 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ OFFSHORE, ΜΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ, ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ AΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ 79 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.: ΑΝΝΑ-ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ, ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ-ΒΡΥΩΝΙΔΗ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, ΨΗΦΙΣΑΝ ‘’ΛΕΥΚΟ’’ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΤΑΣΗ.

ΕΝΩ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΝΑ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΡΟΠΩΝ ΕΙΣΡΟΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΗΔΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ .

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.

 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΠΕΚΛΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Email: esy.tmimatypou13@gmail.com

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

SORRAS T.V

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια