ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

 

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;” ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV. ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 6 Ν.Μ. ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Α.Ν. 230/1936 “ΠΕΡΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΟΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” (ΦΕΚ Α’ 450) ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 139 ΤΟΥ ΚΔΝΔ (Ν.Δ. 187/1973, ΦΕΚ Α’ 261).

Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1932 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1932 ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΙΣΗΛΘΕ ΩΣ ΔΙΑΔΟΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 14(1) ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΤΗΣ 10ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1947 ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ 11.790 ΧΛΜ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ 3.327 ΧΛΜ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΘΙΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 Ν.Μ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ 130 ΧΩΡΕΣ, 15 ΑΠΕΙΧΑΝ ΚΑΙ 4 ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΚΑΤΕΨΗΦΙΣΑΝ (ΗΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ). ΑΞΙΖΕΙ, ΩΣΤΟΣΟ, ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΛΙ, ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΘ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΟΖ 200ΝΜ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ 12ΝΜ ΤΟΣΟ ΕΚΕΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ CASUS BELLI ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ 12 ΜΙΛΙΩΝ. ΟΣΟ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΟΥ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΣ ΑΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.

14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.

14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην
Κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.

14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.

14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.

14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.

14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.

14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.

14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.

14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.

14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.

14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

 

15.0 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Η αστυνομία καλείται να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια των πολιτών.

15.1. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία θα της παράσχει κάθε υλικοτεχνική εξάρτηση ώστε να καταστεί αποτελεσματική στο έργο της.

15.2. Η εκπαίδευση που θα παρέχει η Πολιτεία στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς θα γίνεται με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.

15.3. Θα προσληφθεί το απαραίτητο υπηρεσιακό προσωπικό προκειμένου να εκτελούν την υπηρεσία τους ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.

15.4. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει ικανοποιητικές μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες για να προσφέρουν απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες τους .

15.5. Τα σώματα ασφαλείας θα έχουν την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτά πρέπει να σέβονται τον κάθε Έλληνα Πολίτη γιατί ο ίδιος τους διόρισε στην υπηρεσία τους και ουσιαστικά εργάζονται για αυτόν.

 

16.0 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

16.1. Ο ρόλος του Πυροσβεστικού ώματος είναι πολύ σημαντικός στην φύση και στο περιβάλλον του Ελλ

αδικού χώρου. Η μορφολογία του εδάφους απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να υπάρχει δράση σε όλα τα μέρη. Ο ρόλος του σώματος είναι να προφυλάσσει και βοηθάει τους ανθρώπους σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.

16.2. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει στην προφύλαξη της χλωρίδας της χώρας μας.

16.3. Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες σε όλη την επικράτεια, θα αναβαθμιστούν όλα τα κέντρα πυρόσβεσης με τα πιο σύγχρονα και άρτια τεχνολογικά μέσα, όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενες μονάδες, παρακολούθηση μέσω ελληνικών δορυφόρων κλπ.

16.4. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών θα είναι άρτια με τα πιο σύγχρονα μέσα και αυτοί θα καλύπτονται μισθολογικά και ασφαλιστικά από την Πολιτεία ώστε να παράσχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

 

17.0 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

 

17.1. Ο ρόλος του Λιμενικού ώματος είναι να παράσχει ασφάλεια στην Πολιτεία στον θαλάσσιο χώρο και ειδικά σε όλες τις ακτογραμμές.

17.2. Έχει ιδιαίτερα αυξημένο ρόλο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης και του λαθρεμπορίου. Οι ανάγκες του Λιμενικού ώματος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στο θαλάσσιο χώρο μας είναι και ποσοτικές και ποιοτικές.

17.3. Είναι απαραίτητο να καλυφθεί με κάθε δυνατή τεχνολογική εξάρτηση το ώμα ώστε ο έλεγχος να γίνεται με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

17.4. Κάθε νησί και πολύ πυκνά σε στρατηγικά σημεία των ακτογραμμών μας πρέπει να υπάρχει βάση ταχύπλοων πλωτών μέσων ώστε να αντιμετωπίζονται όλες οι καταστάσεις τάχιστα και αποτελεσματικά.

17.5. Οι υπηρετούντες στο Λιμενικό ώμα θα έχουν την καλύτερη εκπαίδευση καθώς επίσης την προσοχή της Πολιτείας για το έργο που επιτελούν με ικανοποιητική αμοιβή και ασφάλιση ώστε να υπηρετούν ανεπηρέαστοι το καθήκον τους.

https://www.e-synews.gr/wp/2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια