ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πόρισμα Ευρωπαϊκή Γεωργική Πολιτική (ΜΕΡΟΣ 2ο) -ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

 


Πόρισμα Ευρωπαϊκή Γεωργική Πολιτική (ΜΕΡΟΣ 2ο) -ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
Πόρισμα Ευρωπαϊκή Γεωργική Πολιτική (ΜΕΡΟΣ 2ο) -ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

Συχνά πυκνά ακούμε από τους αρμόδιους υπουργούς για την ανάγκη ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής οικονομίας, ως ένα βασικό βήμα για την «αναθέρμανση» του ΑΕΠ. Παρ΄ όλα ταύτα οι ετήσιες επιδόσεις της γεωργικής παραγωγής καταγράφουν σταθερή και αισθητή μείωση τα τελευταία χρόνια όπως σταθερή είναι και η μείωση των εκτάσεων, οι οποίες καλλιεργούνται περιορίζοντας τη δυναμική της αγροτικής οικονομίας. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Ο Κύριος Πουλατσόγλου Ιωάννης, υποψήφιος βουλευτής στο νόμο Κοζάνης με τον πολίτικο φορέα ‘’ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, αναλύει τις επιπτώσεις της Κοινής Αγροτικής Πολίτικης στην εκπομπή ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ’’ με τον Στέφανο Σουφλερό. ΠΟΥΛΑΤΣΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ , ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : jpoulatsoglou@gmail.com – 697 8330 444

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

 

5.1.    Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2.    Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3.    Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4.    Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5.    Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6.    Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7.    Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8.    Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Σο ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9.    Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

https://www.e-synews.gr/wp/2022/01/07/porisma-eyropaiki-georgiki-politiki-meros-2o-epivoli-posostoseon-amp-amp-meiosi-tis-agrotikis/ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια