ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Σερβία: Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων επέβαλε η κυβέρνηση

 

Σερβία: Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων επέβαλε η κυβέρνηση

Σερβία: Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων επέβαλε η κυβέρνηση
Σερβία: Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων επέβαλε η κυβέρνηση

Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων επέβαλε η κυβέρνη της Σερβίας προκειμένου να ανακοπεί ο πληθωρισμός. Συγκεκριμένα η ανώτατη τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης τέθηκε στα 1,4 ευρώ.

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να επιβάλει πλαφόν στην τιμή των καυσίμων προκειμένου να ανακοπεί ο πληθωρισμός.

Σε συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου εκτιμήθηκε ότι η ανατίμηση αγαθών και υπηρεσιών, που παρατηρείται τελευταία, οφείλεται στην ραγδαία αύξηση των τιμών στα ορυκτά καύσιμα. Έτσι, τέθηκε πλαφόν στην τιμή πώλησης των καυσίμων. Συγκεκριμένα, η ανώτατη τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης ορίζεται στα 171 δηνάρια (1,4 ευρώ) ενώ η τιμή του ντίζελ κίνησης στα 179 δηνάρια (1,5 ευρώ). Η απόφαση αυτή ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια να κατευνάσει η κυβέρνηση, ενόψει των εκλογών τα 3ης Απριλίου, τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούνται εξαιτίας των ανατιμήσεων.

Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των λιπασμάτων άρχισαν ήδη να προκαλούν αντιδράσεις. Εχθές οι αγρότες απέκλεισαν με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα οδικές αρτηρίες σε ολόκληρη την Σερβία ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από το κράτος για να καλυφθεί μέρος της ζημίας που υπέστησαν εξαιτίας των ανατιμήσεων στα καύσιμα και τα λιπάσματα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

To 2021 στην Σερβία καταγράφηκε πληθωρισμός 7,9% με τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις να σημειώνονται στα καύσιμα (22,6%) και τα είδη διατροφής (12,7%). Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στην Σερβία δεν έγιναν αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με δεδομένο ότι η παραγωγή του βασίζεται στην χρήση του λιγνίτη.

Πηγή

Άδωνης Γεωργιάδης: Δεν μειώνουμε τον φόρο στα καύσιμα γιατί δεν είναι κοινωνικά δίκαιο

Μία αισχρή δήλωση από τον υπουργό ανάπτυξης ο οποίος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της ΕΡΤ σχετικά με τις τιμές των καυσίμων και το ντόμινο αυξήσεων που προκάλεσαν.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια