ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ #γεωργία #κτηνοτροφία

   Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV. ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΦΕΤΟΣ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΜΗΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΠΟΥ ΑΠΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΔΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΩΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2015. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΟΓΜΑ ΚΟΜΜΑ ΧΡΩΜΑ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΗΝΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΣΥ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.
5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ


5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.


5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60% της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς.


5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.


5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.


5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,


5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.


5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.


5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.


5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.


5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.


5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80% των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.


5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.


5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.


5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.


5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.


5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.


5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια