ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το παράσημο του «κτήνους»…

  


Το παράσημο του «κτήνους»…

         https://esylemesou1.blogspot.com/

Προχθές στις 3 Μαίου η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρασημοφόρησε τον βασιλιά και τη βασίλισσα των Βέλγων με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος και η ίδια παρασημοφορήθηκε από τον βασιλιά Φιλίπ με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Λεοπόλδου, το Παράσημο του κτήνους…
Είναι το παράσημο που φέρει το όνομα του «κτήνους», του βασιλιά Λεοπόλδου Β’ του Βελγίου.
Του ανθρώπου που «πήρε» το Κονγκό ως προσωπική του αποικία και το μετέτρεψε σε κόλαση.
Το τάγμα του βασιλιά Λεοπόλδου, ο προσωπικός του στρατός από 20.000 μισθοφόρους, μαζί με τους μισθοφόρους που του παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των εταιριών που εκμεταλλεύονταν το χαλκό, το καουτσούκ, τα διαμάντια, το ελεφαντόδοτο και άλλα πολύτιμα προϊόντα της αφρικανικής γης, μετέτρεψαν έναν πληθυσμό περίπου 25 εκατομυρίων ανθρώπων σε σκλάβους.
Δουλειά μέχρι θανάτου.
Οποιος δεν έπιανε τη νόρμα που καθόριζαν οι αποικιοκράτες μαστιγωνόταν με ειδικό μαστίγιο από δέρμα ιπποπόταμου.
Αν ήταν… υπότροπος, μαστιγωνόταν μέχρι θανάτου. 'Οποιος αντιμιλούσε ακρωτηριαζόταν.

Μαζί του ακρωτηριάζονταν και μέλη της οικογένειάς του, ακόμα και παιδιά.
Oι αποικιοκράτες μισθοφόροι είχαν μετατρέψει τα ακρωτηριασμένα άκρα των Κονγκολέζων σε… μονάδα μέτρησης για προϊόντα!
Πάνω από τρία εκατομμύρια Κονγκολέζοι υπολογίζεται ότι δολοφονήθηκαν μέσα σε μια δεκαετία (1895-1905).
Τετραπλάσιος αριθμός πέθανε από την εξάντληση, την πείνα και διάφορες λοιμώδεις ασθένειες.
Το 1911, η απογραφή μέτρησε μόλις 7,5 εκατομμύρια αυτόχθονες στο «Βελγικό Κονγκό».
Λιγότερους από το ένα τρίτο του πληθυσμού που σκλάβωσαν οι βέλγοι αποικιοκράτες!
Από τα 1908, μετά από την κυκλοφορία φωτογραφιών με ακρωτηριασμούς και άλλα βασανιστήρια, τις μαρτυρίες κάποιων ιεραπόστολων που έφριξαν μ’ αυτά που είδαν, την κυκλοφορία του βιβλίου του Τζόζεφ Κόνραντ «Η καρδιά του σκότους» (1900) και του διηγήματος του Μαρκ Τουέιν «Ο μονόλογος του βασιλιά Λεοπόλδου» (1905) και διάφορα δημοσιεύματα σε αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες, είχαμε αλλαγή σκυτάλης: το «κτήνος», όπως είχε ονομαστεί ο Λεοπόλδος, παρέδωσε την προσωπική του αποικία στο βελγικό κράτος και είχαμε πλέον το «Βελγικό Κονγκό».
Η αποικιοκρατία συνεχίστηκε, το ίδιο εκμεταλλευτική, το ίδιο αιματηρή, αλλά με μεγαλύτερη προσοχή: πλέον δεν σκότωναν, δεν μαστίγωναν και δεν ακρωτηρίαζαν ακόμα και για απόλαυση, αλλά μόνο για «ανταρσία».


Κι όλα σκεπάζονταν με ένα πέπλο σιωπής, γιατί το «κτήνος» είχε αποδειχτεί πρωτοπόρο και τις μεθόδους του είχαν αρχίσει να εφαρμόζουν και οι άλλοι αποικιοκράτες στην Αφρική.
Το «κτήνος» είχε προλάβει να πάρει την τιμητική ονομασία «βασιλιάς οικοδόμος» στο Βέλγιο, χάρη στα μεγαλειώδη οικοδομήματα και τις υποδομές που έφτιαχνε με το αίμα των σκλάβων του Κονγκό.
Με το ίδιο αίμα διαφθάρηκε η βελγική εργατική τάξη.
Της πετούσαν κάποια ψίχουλα και εξασφάλιζαν την κοινωνική ηρεμία μέσα στο Βέλγιο (το φαινόμενο –όχι μόνο για το Βέλγιο- έχει περιγράψει στα έργα του ο Λένιν, αναλύοντας την κοινωνική βάση του οπορτουνισμού και της διαφθοράς της Β’ Διεθνούς).
Μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου η «μαύρη ήπειρος» άρχισε να αφυπνίζεται.
Αντιαποικιακά κινήματα άρχισαν να αναπτύσσονται σχεδόν παντού.
Ηγέτης του αντιαποικιακού κινήματος του Κονγκό αναδείχτηκε ο Πατρίς Λουμούμπα, ένας ταχυδρομικός υπάλληλος.
Οταν οι βέλγοι αποικιοκράτες τον συνέλαβαν το 1959, κάηκε η Κινσάσα (τότε την έλεγαν ακόμα Λεοπολντβίλ, προς τιμήν του «κτήνους»!).
Η αποικιοκρατία δεν μπορούσε ν’ αντέξει άλλο.
Το 1960, το Βέλγιο αναγκάστηκε ν’ αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κονγκό. Ο Λουμούμπα έγινε πρωθυπουργός.
Δεν ήταν κομμουνιστής, ένας προοδευτικός μικροαστός εθνικιστής ήταν, με όραμα μια ανεξάρτητη και ενωμένη χώρα. Αρνήθηκε και τη διαίρεση του Κονγκό σε μικρότερα κρατίδια και την αναγόρευση του βασιλιά του Βελγίου Μποντουέν σε επικεφαλής του νέου κράτους.
Δεν τον άφησαν στην πρωθυπουργία ούτε δέκα εβδομάδες.
Είχε προσβάλει και τον Μποντουέν, λέγοντάς του κατάμουτρα στην τελετή ανάληψης της πρωθυπουργίας τα λόγια που παραθέσαμε στην αρχή.
Και συμπλήρωσε σε δήλωσή του προς τους ανταποκριτές του ξένου Τύπου:
«Αυτή η ανεξαρτησία, ακόμη και αν σήμερα τη γιορτάζουμε μαζί με το Βέλγιο, κανένας Κονγκολέζος, που του αξίζει να λέγεται έτσι, δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι κερδήθηκε με σύγκρουση»!
Οι Βέλγοι, με τη βοήθεια των Αμερικανών οργάνωσαν στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο Λουμούμπα συνελήφθη, φυλακίστηκε και στη συνέχεια βασανίστηκε απάνθρωπα και δολοφονήθηκε, με εντολή των Βέλγων.
Τέσσερις βέλγοι αξιωματούχοι ήταν παρόντες στο βασανισμό, τη δολοφονία και την ταφή του (αυτό αναγκάστηκε να το παραδεχτεί το 2002 και η… προοδευτική βελγική κυβέρνηση).
Οταν η είδηση έγινε γνωστή την επόμενη μέρα, ξέθαψαν βιαστικά το πτώμα και το μετέφεραν αλλού.
Εκεί ένας βέλγος αξιωματούχος το τεμάχισε με σιδηροπρίονο, περιέλουσε τα κομμάτια του με θειικό οξύ, για να μην αναγνωρίζεται, και κράτησε σαν… σουβενίρ δυο δόντια! Ναι!
Αυτό το παράσημο του Τάγματος του Λεοπόλδου!
Θα μας θυμίζει τα λόγια που βάζει ο Μαρκ Τουέιν στο στόμα του «κτήνους» Λεοπόλδου:
«Τα λένε όλα: ότι εξοντώνω έναν λαό μοναχικών πλασμάτων, σβήνοντάς τους από τον χάρτη με κάθε μορφή δολοφονίας, προς χάριν της τσέπης μου και μόνο, και πως κάθε σελίνι που βγάζω κοστίζει έναν βιασμό, έναν ακρωτηριασμό ή μια ζωή»
(Μαρκ Τουέιν, Τυράννων Μονόλογοι, μτφρ. Νάσος Ταρκαζίνης, εκδ. Παπαδόπουλος).
*Στοιχεία από την ανάρτηση του exegersis.gr

Stefanos Pantos
       ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ "ΑΠΟΙΚΙΑ" ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ "ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ. 
ΠΕΡΣΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΔΗΘΕΝ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ" ΜΑΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ...  ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;
Ο Κ. ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

"ΤΟ 1827 ΟΙ ΤΡΕΙΣ ''ΜΕΣΙΤΕΥΟΥΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ'' ΑΓΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΡΩΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΟΠΟΥ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ....ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΥΝΟΛΟΥ 2.800.000 ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ.....

ΤΟ 1830 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 
ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΕΚ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΜΕ ΒΑΥΑΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ.....

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ 1832 ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ''ΜΕΣΙΤΕΥΟΥΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ'' ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΝΝΙΝΓΚ ΓΙΑ 2.000.000 ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ...

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1833 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΒΛΕΠΕ ΚΩΛΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ Κ.Α....

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ(ΑΓΓΛΙΑ)

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ (ΓΑΛΛΟΙ)

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΡΩΣΟΙ)

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΑ ΕΝΝΙΟΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''....ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥΣ......

Α ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ.....ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ.....ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ....ΤΟΣΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.....ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ....ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΜΟΝΟ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΥ.......

ΕΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΛΟΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....

ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ.....

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ...

ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ(ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΣ)"


                                              ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.Προγραμματικές δηλώσεις "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

                ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2 ΠΙΝΔΟΥ 75 ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210- 23874848 ΚΙΝ. 692661223

πηγη : e.sykamaterou2

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια