ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ.

  

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ.

 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙ-ΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ  "ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ"ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΩΘΟΥΝ"   ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ;

ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΕΠΙΣΤΗΜΗ" ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ;;; 

ΠΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;

ΤΟΝ ΟΡΟ NUDGING ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4622/2019 ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΨΗΓΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΣΩΣ ΥΠΗΡΧΕ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ: (ΒΙΝΤΕΟ) 2ο ΜΕΡΟΣ: Ο ΔΟΛΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 83 ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ NUDGING ΠΟΥ ΤΟ "ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ" ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ Α-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ;

 NUDGING ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΩΘΗΣΗ"! ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ "ΩΘΕΙ" ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ "ΜΑΣ";  ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ; 

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Ο Κ. ΛΑΛΑΣ ΧΡΟΝΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ NUDGE UNIT GREECE ΓΙΑ ΤΑ nudges ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: 

"Μια μικρή αλλαγή στον τρόπο παρουσίασης των επιλογών, η οποία έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Άρα είναι ένας έμμεσος τρόπος να επηρεάσεις υποσυνείδητα τους ανθρώπους, ώστε να μεταβάλλουν θετικά τη συμπεριφορά τους και να συμμορφωθούν σε κανόνες. 
Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η ατομική και κατ' επέκταση η κοινωνική ευημερία. Τα nudges εφαρμόζονται και μελετώνται από τον κλάδο των Συμπεριφορικών Οικονομικών (Behavioral Economics), στον οπoίο εξειδικεύεται η ομάδα του Nudge Unit Greece (NUG). 
Τα Συμπεριφορικά Οικονομικά διερευνούν την επιρροή που ασκούν τα συναισθήματα και οι προκαταλήψεις στις επιλογές που κάνουμε καθημερινά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα nudges οδηγούν στη βελτίωση της ικανότητας των ανθρώπων στη λήψη αποφάσεων μέσω της χρήσης της συμπεριφορικής επιστήμης, που συνδυάζει τα Οικονομικά και την Ψυχολογία.

Είναι τομείς που έχουν να κάνουν με τη δημόσια πολιτική, σε συνεργασία με κυβερνητικούς οργανισμούς. Τα τελευταία χρόνια ο καινοφανής κλάδος των Συμπεριφορικών Οικονομικών ολοένα και διαδίδεται και οι εφαρμογές του αυξάνονται. .... Αποτελεσματικά nudges έχουν εφαρμοστεί για τη μείωση της φοροδιαφυγής, στην οικονομική χρήση πόρων ενέργειας στα νοικοκυριά και σε πληθώρα κοινωνικών προβλημάτων."

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ NUDGES ΚΑΙ ΟΤΙ " ΛΥΝΟΥΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ" ΚΑΙ "ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ"....
EINAI ENAΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ... "ΚΑΜΨΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ!!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ  ΚΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗΣ
Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

 ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! 
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟ-ΦΟΡΙΑΣ -ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ-, ΟΙ ΕΠΙ-ΛΟΓΕΣ "ΜΑΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ "ΚΟΛΠΑ" 

ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥ "NUDGING" ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥ "ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
 ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΑ "ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ" ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΜΑΘΟΥΜΕ!

ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΔΕ, Ο Κ. ΠΕΤΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ, ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΤΙΝΑΞΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ... ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ! 
ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ!!! ΕΣΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΕΠΙ-ΛΟΓΗ;
 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ: ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ  *ΛΟΓΟΣ ΙΣΟΝ ΝΟΥΣ

Η ΛΟΓΙΚΗ, Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΑΞΙΕΣ, ΤΙΣ 12 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ "ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ"  ΠΟΥ ΔΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ  ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ "ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΤΗΤΑ"

Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ  ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΕΤΣΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΩΣ ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ... ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΜΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΥΜΙΚΟΥ ΤΟΥΣ;;

Η ΛΟΓΙΚΗ  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. 
ΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΚΩΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΜΑΣ 

"...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: ΜΑΘΗΣΗ-ΜΕΛΕΤΗ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΑΘΛΗΣΗ-ΑΘΛΟΙ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ-ΑΝΕΛΙΞΗΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ-ΕΝΘΥΜΗΣΗ-ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΝΩΣΗ, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΛΕΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΒΙΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ -ΔΗΜΗΤΡΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ..."


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ... 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ  ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΩΣ ΝΟΗΜΟΝ ΟΝ- ΠΟΛΙΤΗΣ.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. 
 ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ.
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
 ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΛΛΑΣ *Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΙΘΟΣ, ΠΡΙΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2500 ΠΡΙΝ!

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:

ΚΙ  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΠΑΙΔΕΙΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΤΕ Η ΛΟΓΙΚΗ  ΜΑΣ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΚΗ.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΟΤΟΝΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΜΕ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΑ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΗ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΘΕΣΦΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ...

*ΔΟΓΜΑ = ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ

 ...ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ...

ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΟΛΟΤΗΤΑ.
ΕΝΣΤΙΚΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ-ΛΟΓΙΚΗ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΜΑΣ.
  ΕΠΕΙΔΗ "ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ" - ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ- ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΕ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ!!!
 
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ... ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΑ, ΑΒΟΥΛΟΥΣ, ΥΠΗΚΟΟΥΣ, ΨΗΦΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ "ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ" ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΟΙ  ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ!

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ "ΕΠΙΣΤΗΝΟΝΙΚΑ" ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ ΕΚ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ"!

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ...
   ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΙΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ... "ΠΡΟ-ΦΥΤΕΣ"!
ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ... ΨΙΘΥΡΙΣΕΙ!
 
ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ, 
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ 
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ
ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ  
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ 
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ 
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ  ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ 
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
 ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ 
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ 
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια