ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Θωρακίζω την υγεία μου - «ο άργυρος είναι ο καλύτερος μαχητής μικροβίων που έχουμε» -


Κολλοειδής άργυρος | Ένα φυσικό αντιπαθογόνο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα


Από αρχαιοτάτων χρόνων γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε ασημένια δοχεία για να μεταφέρει πόσιμο νερό, κρασί, ξύδι και άλλα υγρά, τα οποία παρέμεναν φρέσκα πολύ περισσότερο καιρό από ό,τι αν μεταφέρονταν σε άλλα δοχεία.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τον «πατέρα της Ιστορίας», κανένας Πέρσης βασιλιάς, συμπεριλαμβανομένου του Κύρου, δεν έπινε νερό που δεν μεταφερόταν σε ασημένια δοχεία. Ο Κύρος ο Μέγας, βασιλιάς της Περσίας αντλούσε νερό από ρυάκια, το έβραζε και μετά το μετέφερε με ασημένια δοχεία.

Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος γράφοντας την Φυσική Ιστορία αναφέρει ότι ο άργυρος ως υλικό σε έμπλαστρα έχει θεραπευτικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός καθώς βοηθά τις πληγές να επουλώνονται ταχύτερα.

Κατά τον Μεσαίωνα

Ο Dr Geber περιγράφει την χρήση του νιτρικού αργύρου ως φάρμακο.

Σε θρησκευτικές τελετές χρησιμοποιούσαν ασημένια κύπελλα καθώς ο άργυρος διατηρούσε το κρασί φρέσκο και εμπόδιζε την μεταφορά μικροβίων καθώς το κύπελλο περνούσε από στόμα σε στόμα.

Τα νεότερα χρόνια

Το 1893 ο Γερμανός ερευνητής Karl von Nageli ανέφερε σημαντικές αλλαγές στα κύτταρα των βακτηρίων, τα οποία πέθαιναν σε 3-4 λεπτά, όταν τα έφερνε σε επαφή με νιτρικό άργυρο, σε διάλυση 20 μέρη ανά εκατομμύριο (20ppm).

Τον 19ο αιώνα ο Γερμανός ιατρός F. Crede παρατήρησε ότι πολλά νεογέννητα έμεναν τυφλά μετά τη γέννα επειδή είχαν εκτεθεί σε αφροδίσιο νόσημα καθώς περνούσαν από το κανάλι της μητέρας τους. Το 1893 ξεκίνησε να ρίχνει σταγόνες διαλυμένου νιτρικού αργύρου στα μάτια των νεογέννητων και η τύφλωση μειώθηκε από το 10% στο 0,2%. Αυτή η πρακτική έγινε υποχρεωτική κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα στην Αμερική και τις πιο πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Τον 20ο αιώνα

Παρόλο που η χρήση του αργύρου σαν φάρμακο μειώθηκε σημαντικά μετά το 1940, έκανε επανεμφάνιση το 1970 όταν ο ιατρός Carl Moyer το χρησιμοποίησε για την θεραπεία εγκαυμάτων. Δοκίμασαν 22 διαφορετικά αντισηπτικά πριν καταλήξουν στον άργυρο. Σήμερα ο άργυρος χρησιμοποιείται στο 70% των εγκαυμάτων. Το 1966 ο Dr Margraf δήλωσε σε ένα χειρουργικό forum ότι «ο άργυρος είναι ο καλύτερος μαχητής μικροβίων που έχουμε».

Με την μεγάλη εξάπλωση της Νόσου των Λεγεωνάριων (Legionella pneumophilia) στην Βρετανία το 1980, οι ερευνητές έδειξαν ότι ο ιονισμός του νερού με άργυρο και χαλκό, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες, εμπόδισε την εξάπλωση της νόσου.

Το 1990 η Dr Margaret Bayer του Fox Chase Cancer Centre της Φιλαδέλφεια, έδειξε ότι η ανάπτυξη και εξάπλωση του βακτηρίου Borrelia burgdorferi spirochetes, το οποίο μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι (κρότωνας) Ixodes ricinus και είναι υπεύθυνο για την Βορρελίωση (Νόσο του Lyme), μειώθηκε ή σταμάτησε με την χρήση κολλοειδούς αργύρου σε περιβάλλον εργαστηρίου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι η ιατρική μέχρι σήμερα δεν έχει κάποια γνωστή θεραπεία για την Νόσο του Lyme.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες διεθνώς χρησιμοποιούν φίλτρα νερού από ασήμι για την ασφάλεια των επιβατών τους και για να εμποδίσουν την εξάπλωση αερομεταφερόμενων ασθενειών όπως η δυσεντερία.

Πως λειτουργεί;

Ο άργυρος αντιδρά με τις κυτταρικές μεμβράνες των βακτηρίων, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών αποτελούμενων από αμινοξέα. Αυτές οι δομικές πρωτεΐνες ονομάζονται πεπτιδογλυκάνες. Ο άργυρος αντιδρά με τις εκτεθειμένες πεπτιδογλυκάνες εμποδίζοντάς τα να μεταφέρουν οξυγόνο στο κύτταρο και έτσι απενεργοποιεί το βακτήριο με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Τα ανθρώπινα κύτταρα, ωστόσο, έχουν μια τελείως διαφορετική επένδυση στα κύτταρά τους από τα βακτήρια (i.e δεν έχει πεπτιδογλυκάνες) και έτσι ο άργυρος δεν έχει καμία επίδραση σε αυτά.

Ο Ορθομοριακός Κολλοειδής Άργυρος

Ο Ορθομοριακός Κολλοειδής Άργυρος περιέχει μεγέθη σωματιδίων στην περιοχή των 0,6 – 5 νανομέτρων.

Ένας μεγάλος αριθμός μικρών σωματιδίων έχει μεγαλύτερη επιφάνεια από έναν μικρότερο αριθμό μεγάλων σωματιδίων. Ως αποτέλεσμα, ένα διάλυμα (ιονισμένο 20ppm) που περιέχει περισσότερα νανοσωματίδια αργύρου, τα οποία έχουν μικρότερο μέγεθος σωματιδίων, μπορεί να απελευθερώσει περισσότερα ιόντα αργύρου.

Κατασκευασμένο με εξαιρετικά καθαρισμένο νερό και ηλεκτρο-τεχνολογία, η οποία παράγει σωματίδια εξαιρετικά μικρού μεγέθους, έτσι ώστε να έχουν μια αναλογικά μεγάλη επιφάνεια για καλύτερη αποτελεσματικότητα. Ο Ορθομοριακός Κολλοειδής Άργυρος είναι 17-21% σωματιδιακός (κολλοειδές) και 79-83% ιοντικός. Η καθαρότητα είναι η προτεραιότητά μας, οπότε τα μόνα συστατικά σε αυτό το προϊόν είναι το καθαρό νερό και το ασήμι ιατρικής ποιότητας.

Χρήσεις του Κολλοειδούς Αργύρου

Τα ορθομοριακά προϊόντα κολλοειδούς αργύρου διατίθενται σε μορφή σπρέι για λήψη από το στόμα και σε μορφή κρέμας για τοπική επάλειψη.

Η υγρή του μορφή χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες, για την αντιμετώπιση γρίπης, κρυολογήματος, ιώσεων, ιγμορίτιδας, φαρυγγίτιδας, αμυγδαλίτιδας και για όλες τις μολύνσεις της αναπνευστικής οδούΕπιπλέον, έχει θεραπευτικά αποτελέσματα στην ωτίτιδα, στην επιπεφυκίτιδα, στον έρπη, στον σταφυλόκοκκο, σε κατακλίσεις και μυκητιάσεις. Βοηθά στην αντιμετώπιση της πνευμονίας, της βρογχίτιδας, του βρογχικού άσθματος και των πυωδών μολύνσεων. Επίσης, συμβάλλει στη θεραπεία της γαστρίτιδας και των ελκών του γαστρεντερικού συστήματος καθώς και σε μολύνσεις του ουροποιητικού.

Σε μορφή αλοιφής τοπικά χρησιμοποιείται εκτός από τις απλές μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις όπως ο έρπης, ο σταφυλόκοκκος, σε μυρμηγκιές, μυκητιάσεις νυχιών, έλκη κατάκλισης και γενικά για την ταχύτερη επούλωση του τραυματισμένου ιστού (κοψίματα και εγκαύματα). Προσφέρει, επίσης, ανακούφιση από τσιμπήματα εντόμων, εξανθήματα, εγκαύματα ξυραφιών και ηλιακά εγκαύματα.

Ο Κολλοειδής Άργυρος προκαλεί αργυρία;

Μελέτες έχουν δείξει ότι το 10% του αργύρου που λαμβάνεται από το στόμα περνά στην αιματική κυκλοφορία. Από αυτό το 10%, το 98% δεσμεύεται με ειδικές πρωτεΐνες που καλούνται μεταλλοθειονίνες. Αυτές οι πρωτεΐνες, που υπάρχουν σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, έχουν την λειτουργία να μεταφέρουν, να αποθηκεύουν και να αποτοξινώνουν το σώμα από τα μέταλλα. Αυτό το κάνουν με το να συνδέονται με τα μέταλλα και να τα οδηγούν έξω από το σώμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολύ μικρή ποσότητα ελεύθερου αργύρου να κυκλοφορεί στην αιματική κυκλοφορία.

Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει κορεσμός σε αυτές τις μεταλλο-πρωτεΐνες από πολύ μεγάλες ποσότητες αργύρου. Σε αυτή την περίπτωση, οι πλεονάζουσες ποσότητες αργύρου μπορεί αν επικαθήσουν στο δέρμα δίνοντάς του μια γκρι- μπλε απόχρωση. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται αργυρία.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα «πόσος Κολλοειδής Άργυρος προκαλεί αργυρία»;

Ευτυχώς, από δημοσιευμένες μελέτες, πολύ περισσότερος από την υψηλότερη ημερήσια δόση.

Η μικρότερη συνολική δόση που αναφέρθηκε ότι προκαλεί αργυρία ήταν 1,5 γραμμάρια.

Ευτυχώς, ακόμα και αυτή η ποσότητα (1,5gr) είναι πολύ μεγαλύτερη από την συνιστώμενη ημερήσια δόση διαλύματος. Ένα άτομο θα πρέπει να λαμβάνει καθημερινά 3 κουταλάκια του γλυκού άργυρο 30ppm (450μg) για 9 χρόνια για να καταναλώσει 1,5 γραμμάρια!

Κλινικές έρευνες

Ο κολλοειδής άργυρος έχει ευρεία αντιβακτηριδιακή και αντισηπτική δράση όταν λαμβάνεται από το στόμα ή τοποθετείται σε πληγή. Η έρευνα υποδηλώνει ότι προσκολλάται σε πρωτεΐνες στα κυτταρικά τοιχώματα των βακτηριδίων, καταστρέφοντας τις κυτταρικές μεμβράνες τους (2,3, 4).

Αυτό επιτρέπει στα ιόντα αργύρου να περάσουν στα κύτταρα, όπου μπορούν να παρεμβαίνουν στις μεταβολικές διεργασίες των βακτηρίων και να βλάψουν το DNA του, οδηγώντας στο θάνατο του κυττάρου. Θεωρείται ότι οι επιδράσεις του κολλοειδούς αργύρου ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των σωματιδίων αργύρου, καθώς και τη συγκέντρωσή τους σε ένα διάλυμα (5, 6).

Αυτό έχει μεταφραστεί στη χρήση του σε ορισμένα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης, όπως κρέμες πληγών, καθετήρες, επιδέσμους πληγών και ιατρικό εξοπλισμό (9).

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι διαφορετικοί τύποι νανοσωματιδίων αργύρου μπορεί να βοηθήσουν στην εξόντωση των ιικών ενώσεων (10).

Ο κολλοειδής άργυρος μπορεί να θεραπεύσει μυκητιασικές λοιμώξεις. Μια μελέτη δοκιμαστικών σωλήνων έδειξε ότι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη ορισμένων στελεχών μυκήτων (11).

Έρευνα του University of North Texas υπό τον Dr Mark Farinha έδειξε ότι ο κολλοειδής άργυρος καταπολεμά τους μύκητες (Candida albicansAspergillus niger & Trichophyton mentagrophytes) και βακτήρια (E.coliStaphylococcus aureusSalmonella arizonaKlebsiella pneumoniaeStreptococcus pyogenesProteus vulgarisEnterobacter cloacaeSerratia marcescens).

Έρευνα του Brigham Young University υπό τον Dr Ron Leavitt έδειξε ότι ο κολλοειδής άργυρος καταπολεμά τα βακτήρια (Shigella boydiiHaemophilus influenzaeEnterobacter aerogenesKlebsiella oxytocaPseudomonas aeruginosaStreprococccus faecalisStreptococcus mutans και Streptococcus gordonii).

 


References:

(2) Biometals,  2013 Aug;26(4):609-21. doi: 10.1007/s10534-013-9645-z. Epub 2013 Jun 15. Antimicrobial silver: uses, toxicity and potential for resistance. Kristel Mijnendonckx 1Natalie LeysJacques MahillonSimon SilverRob Van Houdt

(3) Crit Rev Microbiol,  2013 Nov;39(4):373-83. doi: 10.3109/1040841X.2012.713323. Epub 2012 Aug 28. Silver as an antimicrobial: facts and gaps in knowledge. Jean-Yves MaillardPhilippe Hartemann

(4) Front Microbiol, 2016 Nov 16;7:1831.  doi: 10.3389/fmicb.2016.01831. eCollection 2016.

Mechanistic Basis of Antimicrobial Actions of Silver Nanoparticles. Tikam Chand DakalAnu KumarRita S MajumdarVinod Yadav

(5) Drug Discov Today, 2015 May;20(5):595-601.  doi: 10.1016/j.drudis.2014.11.014. Epub 2014 Dec 24. Silver nanoparticles: synthesis, properties, and therapeutic applications. Liuya WeiJingran Lu , Huizhong XuAtish PatelZhe-Sheng ChenGuofang Chen 

(6) Materials (Basel), 2013 Jun 5;6(6):2295-2350. doi: 10.3390/ma6062295.

Mechanisms of Silver Nanoparticle Release, Transformation and Toxicity: A Critical Review of Current Knowledge and Recommendations for Future Studies and Applications

Bogumiła Reidy 1Andrea Haase 2Andreas Luch 3Kenneth A Dawson 4Iseult Lynch 5 6

(9) Adv Pharmacol Sci. 2010; 2010: 910686. Published online 2010 Aug. 4. doi: 10.1155/2010/910686, Pharmacological and Toxicological Profile of Silver as an Antimicrobial Agent in Medical Devices. Alan B. G. Lansdown *

(10) Int J Mol Sci. 2016 Sep 13;17(9):1534. doi: 10.3390/ijms17091534. Silver Nanoparticles: Synthesis, Characterization, Properties, Applications, and Therapeutic Approaches. Xi-Feng Zhang , Zhi-Guo LiuWei Shen , Sangiliyandi Gurunathan 

(11) J Altern Complement Med. 2013 Mar;19(3):224-31. doi: 10.1089/acm.2011.0681. Epub 2012 Sep 27. Spectrum of antimicrobial activity associated with ionic colloidal silver

Kira Morrill 1Kathleen MayDaniel LeekNicole LanglandLa Deana JeaneJose VenturaCorey SkubiszSean SchererEric LopezEphraim CrockerRachel PetersJohn OertleKrystine NguyenScott JustMichael OrianMeaghan HumphreyDavid PayneBertram JacobsRobert WatersJeffrey Langland

Επιστημονική ομάδα της Ορθομοριακής Κοινωνίας


ΠΗΓΗ;  https://www.orthomoriaki.gr/ygeia-kai-orthomoriaka-proionta/kolloeidis-argyros-fysiko-antipathogono/


διάβασε ενημερώσου σε αφορά👇👇ΥΓΕΙΑ 
13.0 ΥΓΕΙΑ
Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες
της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη
των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται
την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές
συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο
εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να
προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα
φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική
δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα
κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους
ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το
ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με
τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι
εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για
ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία,
αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε
ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή
ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα
φύση και με καθαρό αέρα.

ΣΕΛΙΔΑ 27 από 40

13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης
και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα
άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης - θεραπευτηρίων για
ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν
εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία
του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για
το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή
τους βάση.
 
 
ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ 
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ 
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ 
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ 
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ 
Η ΥΓΕΙΑ 
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 
ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια