ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Κόβει βόλτες ο Ν. Δένδιας στο εξωτερικό και υπογράφει μνημόνια


Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και μνημόνιο Κατανόησης για τη Συνεργασία στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας με τον υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα. Προσθέτοντας έτσι άλλη μια χώρα στην λίστα των συμφωνιών  που η Ελλάδα  έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης. Σύμφωνα πάντα με τις επιχειρηματικές ανάγκες που έχει θέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Οξύμωρο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ‘’μνημόνιο κατανόησης’’ είναι δύσκολο να το κατανοήσει κανείς από την στιγμή που είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρεθούν οι απαραίτητες πληροφορίες εκτός και αν έχεις εξειδικευμένες γνώσεις αναζήτησης.
Δεν γίνονται κατανοητοί λοιπόν για τους πολίτες ποιοι είναι οι στόχοι, ποια τα οφέλη αλλά και ποιοι οι λόγοι που η Ελλάδα έχει την ανάγκη να υπογράψει τέτοιου είδους συμφωνίες -μνημόνια με χώρες όπως ο Νίγηρας η Γκαμπόν, η Γκάνα , η Αγκόλα, το Μπαχρέιν, η Δομινικανή Δημοκρατία, ο Παναμάς και άλλες.
Μήπως έχουμε λύσει τα προβλήματα με τις γειτονικές χώρες και είπαμε να επεκτείνουμε τις διασυνδέσεις μας?
Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα έχει την ανάγκη να είναι άμεσα συνδεδεμένη με όλες τις Πρεσβείες της στο Εξωτερικό οι οποίες είναι τμήματα μικρά της Ελλάδος. Ώστε να γίνει ανασύνταξη, αναβάθμιση και ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών και των Διπλωματικών Υπηρεσιών.
Είναι ανάγκη η συνεργασία με φορείς άλλων κρατών για την προβολή όλων αυτών που έχει προσφέρει ο πολιτισμός μας διαχρονικά σε όλο τον πλανήτη όπως η γνώση, η τεχνογνωσία, η τεχνολογία, οι επιστήμες, η πολιτική, τα μαθηματικά, η τέχνη, η γλώσσα, η φιλοσοφία κλπ.  
Καθώς επίσης την προβολή της θέσης που έχει ο άνθρωπος μέσα στην Ελλήνων Πολιτεία

Η Ελλήνων Πολιτεία και πως έχει δομηθεί . Δες Εδώ

Η Εξωτερική Στρατηγική για το Υπουργείο Εξωτερικών. Δες Εδώ

 
Επιμέλεια Σύνταξη:Τράνακας Απόστολος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια