ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟ ΣΑΡΚΙΟΥΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΑΡΚΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ. 

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟ ΤΟΥ ΣΑΡΚΙΟΥΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ (ΚΡΑΔΑΣΜΙΚΟΤΗΤΑ).

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

ΕΝΑ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, (ΨΥΧΙΚΗ, ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ, ΣΩΜΑΤΙΚΗ) Η ΟΠΟΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ  ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΦΕΡΕΙ.

ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ Ή ΑΠΟ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ, (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΡΙΝ ΕΥΦΩΝΙΑΣ), ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Η ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΕΘΟΥΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ.

ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΚΟΣΜΑ, ΒΔΕΛΥΡΑ, ΜΙΑΣΜΑΤΙΚΑ, ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ, ΟΝΤΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ή ΠΡΑΞΕΙΣ.

ΕΝΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ, ΨΕΥΤΙΚΗ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ, (ΑΓΓΕΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Κ.Α.), ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, (ΠΡΙΑΜΟΣ, ΠΑΡΗΣ, ΕΚΤΩΡΑΣ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, ΕΦΙΑΛΤΗΣ, Κ.Α.), ΚΑΠΟΙΟΝ  ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ, (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, Κ.Α.), ΚΑΠΟΙΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝ, ΠΡΟΦΗΤΗ, ΙΕΡΑΡΧΗ, ΑΓΙΟ, (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ, ΗΛΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ, Κ.Α.), ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΑΣΜΕΝΕΣ ΡΑΤΣΕΣ, (ΣΟΛΟΜΩΝ, ΔΑΒΙΔ, ΜΩΥΣΗΣ, ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ, ΑΑΡΩΝ, ΣΑΡΑ, ΡΕΒΕΚΚΑ, ΜΑΡΙΑ,) Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ.

ΤΑ ΣΑΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Α) ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ Ή ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΗΜΙΘΕΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ, (ΔΙΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΡΗΣ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, ΕΡΜΗΣ, ΗΡΑ, ΕΣΤΙΑ, ΑΡΤΕΜΗ, ΑΘΗΝΑ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, ΜΗΝΩΑΣ, ΠΕΡΣΕΑΣ, ΗΡΙΔΑΝΟΣ, ΙΑΣΩΝΑΣ, ΝΙΚΗ, Κ.Α.).

Β) ΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ, (ΛΟΓΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΡΕΤΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΣ, ΑΦΘΟΝΙΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΑΝΔΡΕΙΑ, ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΓΝΩΘΙ Σ  ΈΑΥΤΟΝ).

Γ)  ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ (ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ, Κ.Α.).

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕ:

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΕΘΟΥΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ Α), Β) ΚΑΙ Γ).

ΣΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΘΕΜΑΤΑ, (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ), ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ:

1) ΤΟ ΑΓΑ -, ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΚΑΘ΄ ΥΠΕΡΒΟΛΗ

2) ΤΟ ΑΛΚ-, (ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΗ = ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ), ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ, ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ.

3) ΤΟ ΑΛΕΞ -, = ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ

4) ΤΟ ΕΥ-, = ΔΙΚΑΙΟ

5) ΤΟ ΕΥΡΥ-,  = ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ

6) ΤΟ ΚΛΕΟ-, = ΔΟΞΑ

7) ΤΟ ΤΗΛΕ-, = ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ

ΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΘΕΑ ΝΙΚΗ, (ΒΛΕΠΕ: https://www.youtube.com/watch?v=6uEoyUGeC1c), ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ

ΜΑΧΟΝΙΚΗ = Η ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ

ΤΗΛΕΝΙΚΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ

ΤΗΛΕΝΙΚΗ = Η ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ

ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΗΣ = ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΕΩΝ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝ

ΛΕΩΝΙΚΟΣ = Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝ

ΛΕΩΝΙΚΗ = Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΝΑΣ

ΝΙΚΟΦΥΤΟΣ = ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΦΥΣΗΝΙΚΟΣ = ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ

ΝΙΚΟΠΟΛΕΜΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ = Ο ΑΡΡΕΝ Ή Η ΘΗΛΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΝΙΚΟΝΟΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ

ΑΡΜΟΝΙΚΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

ΝΙΚΟΑΡΜΟΝΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ

ΝΙΚΟΑΡΜΟΝΗ Ή ΝΙΚΑΡΜΟΝΗ = Η ΘΗΛΥ ΠΟΥ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ

ΝΙΚΑΡΕΤΟΣ Ή ΝΙΚΗΑΡΕΤΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗ, ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ

ΝΙΚΑΡΕΤΗ Ή ΝΙΚΗΑΡΕΤΗ = Η ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗ, ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ

ΝΙΚΟΔΙΚΑΙΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΝΙΚΟΔΙΚΑΙΗ = Η ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΝΙΚΟΔΑΙΜΩΝ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

ΝΙΚΟΦΤΕΡΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ

ΝΙΚΟΦΤΕΡΗ = Η ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΜΕ ΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ = Η ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΜΕ ΑΝΔΡΕΙΑ

ΝΙΚΟΘΑΝΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΝΙΚΟΓΝΩΜΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΝΙΚΟΣΟΦΟΣ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΓΝΩΜΟΝΙΚΗ = Η ΘΗΛΥ ΠΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΓΝΩΣΟΝΙΚΗ = ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΦΕΡΕΙ ΝΙΚΗ

ΝΙΚΟΦΡΩΝ = Ο ΑΡΡΕΝ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΡΟΝΗΣΗΣ

ΝΙΚΟΦΡΩΝΗΣΗ = Η ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΡΟΝΗΣΗΣ

ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΤΩΝ

Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 1700 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΖΩΟ, ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ, Ή ΑΠΟΣΤΑΤΗ, (Π.Χ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΕΗΣ, ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΜΠΑΛΤΑΣ, ΣΚΑΛΙΣΤΙΡΗΣ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΔΗΣ, ΣΚΥΛΙΤΣΗΣ, ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ, Κ.Α.).

ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΠΙΘΕΤΑ, ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟ.

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ  ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΝΕΟΓΝΟΥ, ΕΝΗΛΙΚΑ Ή ΟΡΦΑΝΟΥ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Α) ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟΥ ΝΕΟΓΝΟΥ (ΝΗΠΙΟΥ) ΕΩΣ ΔΥΟ ΕΤΩΝ:

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΥ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΟΝ ΓΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΚΙΡΤΗΜΑ Ή ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ. Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΓΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΑΡΚΙΟ ΤΟΥ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΑΣ ΝΕΟΓΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΓΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ.

Β) ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΟΥ ΕΝΗΛΙΚΑ Ή ΟΡΦΑΝΟΥ:

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Ή ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΚΦΩΝΟΥΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Ή ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΑΣ ΝΕΟΓΝΟΥ, ΕΝΗΛΙΚΑ Ή ΟΡΦΑΝΟΥ, ΒΛΕΠΕ:

 https://www.aitherikigrafi.gr/dromeno-anthtoponymias 

ΚΑΙ

 https://www.aitherikigrafi.gr/dromeno-anthtoponymias-enilikoy-orfanou


ΠΗΓΗ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια