ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Επίδομα συντάξεις ως δόλωμα ψηφοθηρίας…!!!

Για άλλη μία φορά η νέα δυναστεία της παράνομης κυβέρνησης Μητσοτάκη θέτει σε λειτουργία την υλική χειραγώγηση των πιο ευάλωτων πολιτών του κράτους, τους συνταξιούχους, ουσιαστικά εξαπατώντας τους με μόνο γνώμονα την υφαρπαγή της ψήφου , χρησιμοποιώντας τον εμπαιγμό του προεκλογικού επιδόματος προκειμένου να ενισχύσουν τις συντάξεις παινίας.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας κατεργάζονται τέχνες προκειμένου να κοροϊδέψουν τους συνταξιούχους, 

στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν τις διαχρονικά μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις.

Συντάξεις τις οποίες αποδυναμώνει ο πληθωρισμός και οι αυξητικές τάσεις κερδοσκοπίας του εμπορίου και των φαρμάκων. 

Η διορισμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο πριν την εκλογική διαδικασία, ανακοινώνει νέο πακέτο μέτρων στήριξης  με 7 παρεμβάσεις συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός οικονομικών και αφορούν έκτακτο επίδομα σε 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους οι οποίοι δεν έλαβαν ακέραια την αύξηση 7,75% στις συντάξεις τους. 

Επίσης ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης για τους αγρότες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός οικονομικών η καλή πορεία της οικονομίας, το ακόμη καλύτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2022 και η ευθύνη εκτέλεσης του προϋπολογισμού, μας δίνουν με ασφάλεια το αναγκαίο δημοσιονομικό περιθώριο ύψους περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ για 7 νέες σημαντικές παρεμβάσεις. 

Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα όπως και ολόκληρη η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυεπίπεδες προκλήσεις που απορρέουν από εξωγενείς κρίσεις, προκλήσεις στις οποίες όμως η χώρα μας απάντα δυναμικά και αποτελεσματικά, όπως  καταδεικνύεται από την ισχυρή ανθεκτικότητα και τις θετικές προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, αυτά επιβεβαιώθηκαν προχθές από τις χειμερινές προβλέψεις της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Σύμφωνα με τις οποίες ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας είναι σταθερά σημαντικά υψηλότερος του Ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται και διαμορφώνεται σε χαμηλότερο ύψος συγκριτικά με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.Λανθανουσα  γλώσσα αλήθειες λέει... Ο Μητσοτάκης βρήκε τρόπο να μειώσει τις συντάξεις των Ελλήνων. Ακούστε και δείτετο βίντεο....

 

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα κάτωθι.


  1. Χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους.

Λόγω της σημαντικής αύξησης του επιπέδου των τιμών οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν αύξηση σύνταξης λόγω προσωπικής διαφοράς με βάση το νόμο του 2016, ή αυτοί που η αύξηση της σύνταξής τους είναι μικρότερη του 7% ,Θα λάβουν μέχρι το τέλος Μαρτίου έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της τάξεως 200 έως 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των συντάξεων. 

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανυποχώρητη, και ακατάσχετη στα χέρια δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται ,και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο ,και δεν υπόκειται σε οποιoδήποτε τέλος εισφορά η άλλη κράτηση υπέρ του δημοσίου.

Το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται στα 280 εκατομμύρια ευρώ.


  1. Παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.


Επεκτείνεται για άλλους έξι μήνες και έως το τέλος του έτους η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, η οποία έχει νομοθετηθεί έως τον Ιούνιο του 2023, σε μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες όπως είναι οι μεταφορές επιβατών, ο καφές, και τα μη αλκοολούχα ποτά, οι κινηματογράφοι ,τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού.

Αυτό το μέτρο έχει στόχο να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, καθώς οι εν λόγω κλάδοι επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, συνεχίζουν να επηρεάζονται από τα αυξημένα κόστη λειτουργίας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. 

Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος για το δεύτερο εξάμηνο του έτους εκτιμάται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.


  1. Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ΕΦΚ Στο αγροτικό πετρέλαιο.


Για τον περιορισμό του αυξημένου κόστους παραγωγής και τη στήριξη της γεωργικής παραγωγής, η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο συνεχίζεται και για το 2023.

Το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται στα 76 εκατομμύρια ευρώ.


  1. Καταβολή εκκρεμών αγροτικών αποζημιώσεων.


Επιδιώκεται με επισπεύδον το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων η επιτάχυνση της καταβολής εκκρεμών αγροτικών αποζημιώσεων τόσο μέσω του ΕΛΓΑ και του μηχανισμού ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, όσο και μέσω του ουκρανικού πλαισίου στήριξης.

Το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.


  1. Αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής Εργασίας.


Αυξάνεται όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στα 200 ευρώ από 150 ευρώ μέχρι πρότινος το ανώτατο ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για απασχολούμενους στον τομέα της υγείας, καθώς επίσης για υπαλλήλους που ανήκουν  και υπηρετούν στο πυροσβεστικό σώμα, ενώ παράλληλα διευρύνονται οι ειδικότητες εργαζομένων που μπορούν να λάβουν το συγκεκριμένο είδος επιδόματος. 

Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, οπότε πλέον το συνολικό μόνιμο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.


  1. Νέο Πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών.


Συγκεκριμένα Για όσους έχουν απολέσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 120 ή 72 δόσεων, η αυτές κατέστησαν μη εξυπηρετούμενες έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023, δίνεται η δυνατότητα να τις αναβιώσουν καταβάλλοντας δύο μηνιαίες δόσεις έως τις 31 Ιουλίου του 2023, την τρέχουσα ,και μία επιπλέον που αποσβένει παλιές υποχρεώσεις με σειρά παλαιότητας.

Οι δόσεις που έχουν απολεσθεί μεταφέρεται  έντοκα στο τέλος στις ρυθμίσεις. 

Η αναβίωση πραγματοποιείται με όλα τα ευεργετήματα των ρυθμίσεων αυτών όπως ισχύουν για κάθε ρύθμιση ,παραδείγματος χάρη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας ,αναστολή της συνέχισης της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί των οφειλών πού ρυθμίζονται και τα λοιπά.

Για όσους φορολογούμενους, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ή και είχαν ρυθμισμένες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2021 που συνέχισαν να εξυπηρετούν έως σήμερα, αλλά δημιούργησαν νέες οφειλές δημιουργείται ένα νέο σχήμα.

Συγκεκριμένα οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την πρώτη Νοεμβρίου 2021 και ως την 1η Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να ρυθμιστούν είτε σε 36 δόσεις ,με το αντίστοιχο επιτόκιο που ισχύει στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ,είτε σε 36 δόσεις με αντίστοιχο επιτόκιο που ισχύει στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ,είτε 72 δόσεις με το αντίστοιχο επιτόκιο που ισχύει στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων.

Σε περίπτωση ένταξης στη νέα ρύθμιση ισχύουν τα ευεργετήματα της αναβίωσης των ρυθμίσεων.

Μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και οφειλές που είναι ενταγμένες σε εξυπηρετούμενες κατά την 1η Φεβρουαρίου του 2023 πάγιας ρύθμισης, εφόσον οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν αποκλειστικά νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021.


  1. Market Pass.


Αφορά την ενίσχυση με ποσοστό 10% επί των αγορών νοικοκυριών σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, ενίσχυση η οποία καλύπτει το 85% των νοικοκυριών οι πρώτες καταβολές προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαρτίου ,το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται στα 650 εκατομμύρια ευρώ. 

Το εφάπαξ προεκλογικό επίδομα κοροϊδίας στους συνταξιούχους πού κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ Θα χορηγηθεί λίγο πριν τις εκλογές και μέχρι τα τέλη Μαρτίου, με κριτήριο το ύψος των συντάξεων,

όπως ανέφεραν Σταϊκούρας Χατζηδάκης Σκυλακάκης όσοι έχουν  σύνταξη έως 800 ευρώ Θα πάρουν 300 ευρώ επίδομα, όσοι έχουν από 800 έως 1.100 ευρώ θα πάρουν 250 ευρώ ,και όσοι έχουν από 1.100 έως 1.600 θα πάρουν 200 ευρώ.


Σε ένα κράτος δικαίου ,ο φόρος του πολίτη θα γυρνούσε πάλι στον ίδιον ανταποδοτικά με παροχές και υπηρεσίες. 

Σήμερα ο συνταξιούχος είναι κυριολεκτικά παραγκωνισμένος. 

Εντός Ελλήνων πολιτείας θα δημιουργηθεί ένα ασφαλιστικό ταμείο υψηλών προδιαγραφών το οποίο η λειτουργία του θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνον στην ανταπόδοση προς τους μετόχους του, οι οποίοι θα είναι οι συνταξιούχοι. 

Το ασφαλιστικό αυτό ταμείο θα είναι αυτοδιοίκητο, και θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις ώστε να βελτιώνεται η θέση των μετόχων, εξασφαλίζοντας την τρίτη ηλικία.

Το σημερινό καθεστώς σκοτώνει κυριολεκτικά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γιατί τους εγκλωβίζει  σε άθλια ιδρύματα τα οποία έχουν μόνο κερδοσκοπικό χαρακτήρα. 

Είναι υποχρέωσή μας ως έθνος να καταστήσουμε την τρίτη ηλικία αυτάρκη ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν γιατί χρήζει απεριόριστο σεβασμό.

 

Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι η βάση ένωσης όλων των Ελλήνων προκειμένου να δημιουργήσουμε μία Ελλήνων Πολιτεία που πραγματικά αξίζει στην μεγαλοπρέπεια του γένους μας…!!! 


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ,ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΠΗΓΗ 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο "Βρετανός" Σούνακ απαγορεύει την επιστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων

Καμία εξιλέωση για τα αυτονόητα…

 ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με υπουργική απόφαση της ΝΔ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους συγγενείς των νεκρών 

Οι αθώοι στον βωμό των ... "συμφερόντων"

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια