ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑ; 

ΤΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑ, ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ (ΑΓΓΛΙΣΤΙ immunoglobulin), ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΟ ΜΟΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ Β-ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ  ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΟΥΣ. ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ….Η ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΙΔΗ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΩΣ IgA (ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ

Α), IgD (ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ D), IgE (ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ E), IgG (ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ G), IgM (ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ M). ΌΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΛΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ IgA ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΥΨΗΛΛΟΝ (ΩΣΤΟΣΟ Η IgA ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΟΡΦΕΣ: ΜΟΝΟΜΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΜΕΡΙΚΗ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ).

ΕΠΑΝΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ IgM ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΝΤΕ ΥΨΗΛΛΟΝ (ΜΕΡΗ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΣΟΥΛΦΙΔΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ!

ΜΑΛΙΣΤΑ, Η ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ IgM ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΜΒΡΥΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΦΥΛΟΓΕΝΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ.

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΙΟΛΟΓΟΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΔΡΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ IgM, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΕΣ, ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΟΜΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 5 ΥΨΗΛΛΟN (ΠΕΝΤΑΜΕΡΗΣ ΔΟΜΗ) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ 5-ΓΩΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΣΟΥΛΦΙΔΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ. ΕΔΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΗ ΠΕΝΤΑΓΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ IgM ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ.ΕΠΑΝΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΣ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ Μ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΠΕΝΤΑΜΕΡΗΣ ΔΟΜΗ ΤΗΣ (a) ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ Η ΔΟΜΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΜΕΡΗ (b). 

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΜΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: 


ΤΟ ΥΨΗΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ "ΒΑΡΙΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ" (heavy chains) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ "ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ" (light chains) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 4 ¨ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ" (constant domains - Cμ1-4) ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (variable domain - VH), ΣΥΝΟΛΟ 5. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΛΑΦΡΙΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (constant domain - CL) ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ (variable domain - VL).

ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΟΣ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΝΤΕ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟ ΠΕΝΤΕ ΔΟΜΕΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΝΤΕ ΑΡΑΓΕ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΛΟΝ;

ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ (ΠΧ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ), ΑΡΙΘΜΩΝ (Π.Χ. 5) ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ/ΣΥΜΒΟΛΩΝ (Π.Χ. ΥΨΗΛΛΟΝ).

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΜΙΑ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΡΙΑ: ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ, ΑΡΙΘΜΟΙ, ΣΥΜΒΟΛΑ/ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΛΗΣ (ΑΤΟΜΟ) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ (ΣΥΜΠΑΝ, ΚΟΣΜΟΣ) ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ.

ΣΥΜ-ΠΑΝ: ΤΟ ΠΑΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΑ (ΣΥΝ) ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΝ (ΚΟΣΜΟΣ) ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ.


ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ: ΓΑΛΑΞΙΕΣ, ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΖΩΑ, ΦΥΤΑ ΚΛΠ. 

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΛΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΕΝΑΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ, Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΕΡΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΥΨΗΛΛΟΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ. 


ΑΥΤΟΙ ΟΙ 3 ΥΠΕΡΙΩΝΕΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ 3 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 3 ΥΠΕΡΙΩΝΕΣ "ΣΕΙΡΙΟΣ Α,Β,Γ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ, ΤΑ 3 ΒΑΣΙΚΑ ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΨΗΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΤΕΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΗΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ.

ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ/ΣΥΜΒΟΛΟ ΥΨΗΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ.
ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ 23, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΛΦΑ, ΟΠΟΥ ΤΟ 23 = 2 + 3 = 5. ΩΣΤΟΣΟ, ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΩΜΕΓΑ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ. 

ΤΥΧΑΙΟ;;;

ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΨΗΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 5, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ Μ. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ; Η' ΜΗΠΩΣ Α-ΡΥΘΜΟΙ; 

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥ-ΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΛΦΑ. 

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΘΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ/ΘΩΡΑΚΑ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟΣ 600 ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

ΚΑΙ ΛΕΩ "ΟΧΙ ΜΟΝΟ", ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ. 

ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΣΟΥ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ (ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ), ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ (ΕΥΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ), ΔΟΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΣΟΥ (ΜΥΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ), ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΝΕΥΡΩΝΕΣ) ΚΛΠ.

ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.....ΝΕΥΡΟ

Ν-ΕΥΡΟ = ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ
Ν-ΕΥ-ΡΟ = Η ΔΙΚΑΙΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΟΥ

ΝΕΥΡΟ: 

ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΝΕΡΟ". 

ΝΕΡΟ, ΤΟ Υ-ΔΩΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΤΕΡΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 555 ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΤΕΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 5 ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.

ΕΤΥΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΜΕΤΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ. 
ΓΕΩΜΕΤΡΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.
ΔΙΟΤΙ ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΡΥΘΜΩΝ. 
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. 

ΜΗΝ ΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΨΕΜΑ. ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ-ΚΥΝΑ (ΚΟΙΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΝΑ ΣΕΙΡΙΟ) 
ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΟΥ.

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ (ΑΓΓΛΙΣΤΙ serious) ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕΣ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ....

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΘΥΜΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΕ ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια