ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΩΑ-ΡΙΟ = Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ ΑΛΦΑ

 


ΩΑ-ΡΙΟ = Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ ΑΛΦΑ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΑΡΙΟ ΩΣ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ?
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΗΛΥΚΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΖΩΗΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΝΙΑΜΗΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΘΥΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΩΑΡΙΟ…
ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ… 

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΝΟΙΕΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΠΡΟΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟ-ΦΕΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΛΕΞΗ «ΤΙΣ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ». ΤΙΣ ΦΕΡΕΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ. ΤΙΣ ΦΕΡΕΙ ΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΩΑ-ΡΙΟ. ΩΝΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΡΟΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΜΕΓΑ-ΑΛΦΑ ΚΥΚΛΟ. 

ΤΟ ΩΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΡΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΛΦΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΤΗΤΑ, ΕΝΑ Ο-ΜΙΚΡΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΠΕΙΡΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΩΑΡΙΟΥ.

ΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ ΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΩΤΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΑΡΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΜΙΑ ΟΜΙΚΡΟΝ-ΙΩΤΑ ΟΛΟΤΗΤΑ, ΜΙΑ ΕΝ-ΝΕΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ.

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΡΟΗ, ΜΙΑ ΡΟΗ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΤΙΣ ΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ (ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑ-ΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ (Ω-ΜΕΓΑ).

Α Λ Φ Α (4 ΣΥΜΒΟΛΑ) ΚΑΙ Ω Μ Ε Γ Α (5 ΣΥΜΒΟΛΑ) = ΣΥΝΟΛΟ ΕΝ-ΝΕΑ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΥΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ?

ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ.
ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ.

ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΑΕΝΑΗΣ ΡΟΗΣ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠ’ΑΠΕΙΡΟΝ. ΚΑΙ ΛΕΩ «ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ» ΔΙΟΤΙ ΖΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ ΝΟΥ (ΔΙΑ). 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΔΙΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΑΝΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ Η’ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΟΥΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΓΟΝΙΟΣ.

ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΩΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ:
«ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ»
«ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΟΥΝ ΟΡΘΑ»

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ (ΔΙΑ-ΒΑΖΩ) ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗ-ΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΖΟΥΣΑΝΕ.
ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΟΒΑΜΕ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ.
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΦΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΟΡΘΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΤΗΣ.

ΜΕΡΙΜΝΩ = ΕΙΜΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟ-ΝΟΩ. ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΠΡΑΞΩ.

ΓΙ’ΑΥΤΟ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ, ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ. ΑΡΚΕΙ ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΝΑ ΕΡΜΗ-ΝΕΥΣΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΑ-ΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ.

ΜΙΑ ΜΝΗΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΤΗΣ ΔΙΑ-ΔΡΟΜΗΣ ΣΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΙΣΑΙ ΔΕΣΜΙΟΣ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΑΠΕΙΡΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΟΠΗ ΑΛΤΙΝΤΑΣΙΩΤΗ

ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΩ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ 27 ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΑΩ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια