ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Θηριώδη μηχανήματα έφθασαν στη Ρόδο για την αντιμετώπιση των μετώπων της φωτιάς

 


Βαρέου τύπου μηχανήματα έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου έτσι ώστε να συνδράμουν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα τύπου άρματος Leopard(!) το οποίο παρέλαβε ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης, καθώς επίσης και ένα ειδικό ερπυστριοφόρο που έφθασε επίσης το πρωί στη Ρόδο, οπως ανακοίνωσε ο κος Βάϊος Καλοπήτας με σχετική ανάρτησή του στην οποία αναφέρει:

"Έφτασε μόλις στο λιμάνι της Ρόδου από τον Ορχομενό, το πυροσβεστικό και διασωστικό ερπυστριοφόρο όχημα JUMBOTRACK MULTI της εταιρείας RAM EUROPE.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον επί χρόνια φίλο μου, πρόεδρο της εταιρείας και συνεργάτη μας για ειδικά μηχανήματα στο νησί, Θόδωρο Ρέντζο που μετά από επικοινωνία μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να διαθέσει στη μεγάλη μάχη που δίνουμε στο νησί μας με τις φλόγες το όχημα το οποίο ανοίγει ζώνες, μπορεί να επιχειρήσει σε δύσβατα σημεία και έχει δυνατότητα να κάνει ρίψη νερού μέχρι και στα 80 μέτρα.

Το ερπυστριοφόρο είναι στη διάθεση των αρχών και θα τεθεί άμεσα εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό που διέθεσε η εταιρεία μας και στελεχώνει το πλήρωμά του."πηγη


Jumbo Track MultiΤο όχημα JUMBO TRACK MULTI έλαβε μέρος εθελοντικά και επιτυχώς στην πυρόσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στη χώρα μας.

Στις πυρκαγιές του 2007 :
Στην περιοχή του Αιγίου συνέβαλε ενεργά στην επιχείρηση δασοπυρόσβεσης της περιοχής.
Στην περιοχή του Καλενζίου και Σουληναρίου Κορινθίας
Στην Αρχαία Ολυμπία όπου πρόλαβε και κατέσβησε την πυρκαγιά λίγα λεπτά πριν αυτή καταστρέψει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στις πυρκαγιές του 2021:
Επιχείρησε αποτελεσματικά στις πυρκαγιές της Αττικής , Βαρυμπόμπη , Κρυονέρι, Σταμάτα, Βίλια και διέσωσε πολλά σπίτια απο την καταστροφή καθώς επίσης και στις πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας.

«Εμείς, οι άνθρωποι της RAM EUROPE, μιας εταιρείας με βαθύτατο αίσθημα οικολογικής συνείδησης και ευαισθησίας, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτήν τη μαζική οικολογική καταστροφή. Η προσφορά μας, αν και ελάχιστη συγκριτικά με το μέγεθος της προσφοράς των επίσημων αλλά και εθελοντικών φορέων δασοπυρόσβεσης, ελπίζουμε να γίνει παράδειγμα για όλους μας».
κ. Θεόδωρος Ρέντζος
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας

Εντύπωση προκαλεί πάντως  το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου άφησε τέσσερις ολόκληρες ημέρες να καούν χιλιάδες εκτάρια δασικής γης, για να επικοινωνήσει με την εταιρεία RAM EUROPE και τον Πρόεδρο της εταιρείας; 
Εαν είχε καλεστεί από την πρώτη στιγμή που το μέτωπο άρχισε να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις ίσως να είχαμε διαφορετική εξέλιξη.

Υγ.  Επίσης γιατί δεν καλέστηκε η εταιρεία στην φονική πυρκαγιά στον Κουβαρά που κατέκαψε τα πάντα φτάνοντας στην Σαρωνίδα; 
«Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα», λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής. «Που σημαίνει η βορεινή πλευρά και η νότια πλευρά στο Πάνιο Όρος με πάρα πολλούς οικισμούς, αρχικά Πέτα και Μεγάλη Αυλή και από τη νότια πλευρά Ανάβυσσος, Σαρωνίδα Λαγονήσι μέχρι κάτω ανατολικά Φέριζα, Σάκκα και Μόκριζα που ήταν σπίτια μόνιμα και εξοχικά μέσα στο πράσινο»;
Τροφή για σκέψη...

Δείτε ακόμη 

Φωτιές μπαίνουν όπου υπάρχουν απορριπτικές αποφάσεις η αιτήσεις υπό αξιολόγηση για ανεμογεννήτριες φωτοβολταϊκά ΤΥΧΑΙΟ;πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια