ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09/08/2023 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

                                            

        

                                                                                                              09/08/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με βάση τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το σύστημα Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης και
Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών fireHUB του συστήματος BEYOND και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για Δασικές Πυρκαγιές, ο απολογισμός των εκτάσεων που έγιναν στάχτη μόνο τον Ιούλιο έως και 2 Αυγούστου 2023 στην Ελλάδα, ανέρχονταν στα 507.910 στρέμματα. Σε αυτόν τον τεράστιο αριθμό προσθέτουμε άλλα 120.000 περίπου στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων αλλά και προστατευόμενων περιοχών (περιοχές Natura και καταφύγια άγριας ζωής) στην Ρόδο. Έτσι ο αριθμός εκτοξεύεται στα 627.910 στρέμματα χωρίς να μετρηθούν οι πυρκαγιές σε Ροδόπη , Ελασσόνα, Τρίπολη Μαραθώνα, Σαμοθράκη και δεν ξέρουμε που αλλού ακόμα καθώς διανύουμε τον Αύγουστο.

Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή σε χλωρίδα και πανίδα που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες. Κατατάσσοντας την χώρα μας στη 2η θέση μεταξύ́ των κρατών της ΕΕ καθώς και των κρατών της Μεσογείου με τις περισσότερες καμένες εκτάσεις από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2023. Όλα μαρτυρούν έναν εμπρηστικό σχεδιασμό κατά της Ελλάδος καθώς μόνο σε ένα 24ωρο είχαμε έως και 81 εστίες φωτιάς αλλά και μεγάλο αριθμό εμπρηστικών ενεργειών σε καθημερινή βάση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες εθελοντών και από τις Πυροσβεστικές Αρχές καταρρέοντας έτσι το αφήγημα του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη περί κλιματικής αλλαγής η ευθύνη

Την ώρα που ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έβγαινε στα κανάλια και έδινε τον αριθμό των εναέριων μέσων και των πυροσβεστικών οχημάτων που επιχειρούσαν στα μέτωπα την ίδια ώρα οι πολίτες κατάγγελλαν ότι για ώρες, ακόμη και για μέρες, όπως συνέβη   στην περίπτωση της Ρόδου δεν έβλεπαν κανένα εναέριο μέσο κατάσβεσης να επιχειρεί και πολλά πυροσβεστικά οχήματα παρέμεναν δίπλα από τα μέτωπα δίχως να επιχειρούν καθώς δεν υπήρχε νερό στα οχήματα τους

Αποτέλεσμα όλης αυτής της τραγικής κατάληξης στο φυσικό περιβάλλον σε Πανίδα, Χλωρίδα, αλλά και τα 5 θύματα οι 76 τραυματίες και εκατοντάδες. Έλληνες πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται έως στιγμής είναι η ανικανότητα και η άκρως επικίνδυνη πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση και από όλη την Βουλή.

Το βέβαιο είναι ότι η καθοδηγούμενη κλιματική αλλαγή στην χώρα μας έχει ονοματεπώνυμα και  θα συμβεί τα επόμενα χρόνια εάν συνεχίσει ο αλλεπάλληλος βιασμός της γης. Είναι η ώρα οι Έλληνες πολίτες να συ στρατευτούν με τον Πολιτικό Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις ώστε να σταματήσει η όποια δράση αυτού του χαοτικού κομματικού κατεστημένου στην πατρίδα μας και να υπάρξει η υγιής ένωση και συλλογική δράση όλων των Ελλήνων πολιτών για μια πραγματική  αποκατάσταση ολόκληρου του περιβάλλοντος χώρου της Ελλάδος.

Διότι άνθρωπος και περιβάλλον είναι ένα αναπόσπαστο μέρος, μια ολότητα, μια μονάδα. Σκοτώνοντας το περιβάλλον σκοτώνεις τον άνθρωπο, γεγονός που αγνοεί ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος καυχιέται λέγοντας ότι, δεν είχαμε θύματα, που και αυτή η δήλωση του τον διαψεύδει οικτρά.

 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΠΕΚΛΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Email:

esy.tmimatypou13@gmail.comΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια